Limburgse parlementsleden samen met Ben Weyts: “Slaan handen in elkaar voor Noord-Zuidverbinding”

Donderdagmiddag zaten verschillende Limburgse parlementsleden van zowel de meerderheid als de oppositie samen op het kabinet van minister van mobiliteit Ben Weyts op vraag van Weyts en minister Schauvliege om de Noord-Zuidverbinding en vooral de impasse na het advies van de Raad van State te bespreken.

mige

“Alle aanwezigen bevestigden uitdrukkelijk de vaste wil en ambitie om de Noord-Zuidverbinding te realiseren. Het advies van de Raad van State is in geen enkel opzicht een aanleiding om de schouders te laten zakken. Alle vertegenwoordigers willen net daarom de handen in elkaar slaan ten voordele van een structurele oplossing voor de Limburgse mobiliteitsproblemen”, laten Ben Weyts, Lies Jans, Jos Lantmeeters, Lode Ceyssens, Marino Keulen, Rob Beenders en Johan Danen in een gemeenschappelijk persbericht weten.

“We zullen dan ook verder overleggen om te komen tot een entente over de partijgrenzen heen inzake het meest aangewezen spoor om de Noord-Zuidverbinding te realiseren. Op uitnodiging van de minister werd ook gouverneur Reynders gevraagd om in de toekomst de rol op te nemen van procesbegeleider.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer