4 snelle eenpansgerechten voor wie geen zin heeft in afwas
Heb je geen zin om uitgebreid te koken of een hekel aan de afwas? Dan zijn deze gerechten perfect voor jou. Ze staan binnen een handomdraai op tafel en zijn geschikt voor iedere gelegenheid.
Eenpansgerecht met linzen, courgette, tomaat en krieltjes
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 el olijfolie
- 450 g krieltjes
- 1 courgette
- 1 tl harissa
- 1 el ras el hanout kruiden
- 800 g linzen in pot
- 380 g trostomaten
- 80 g gedroogde abrikozen zonder pit
- 10 g verse platte peterselie
Bereiding:
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de krieltjes 10 minuten. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Voeg de harissa en ras el hanout toe aan de krieltjes en bak 5 minuten mee.
- Laat ondertussen de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in stukjes. Voeg de linzen, tomaten en abrikozen toe aan het kriel-courgettemengsel en laat op laag vuur 5 minuten stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi over de schotel.
Bron: Allerhande
Sweet chili garnalen noodles in 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 g garnalen, gepeld en gewassen
- 2 courgettes, geraspt
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 6 el sweet chilisaus
- Het sap van een halve limoen
- 1 el gesneden koriander
- Zout en peper voor de smaak
- Sesamzaad als decoratie
Bereiding:
- Rasp de courgettes.
- Voeg wat olie toe aan een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe aan de pan en bak 2 minuten.
- Voeg de knoflook, zoete chilisaus, limoensap en koriander toe. Kook nog ongeveer 3 minuten tot de garnalen gaar zijn.
- Voeg de courgette noedels toe en roer totdat ze gaar en opgewarmd zijn. Breng op smaak met zout en peper naar smaak en garneer met sesamzaadjes.
Bron: Salt & Lavender
Makkelijke cashew kip
Ingrediënten voor 3 personen:
- 3 stukken kipfilet
- 2 el olie voor het bakken van de kip
- 40 g cashewnoten
- 1/2 groene paprika
- 1/2 tl gember
- 1 el witte wijnazijn
- 1 1/2 el sojasaus
- 1 teen knoflook
- 1 el sesamolie
- 1 el sesamzaadjes
- 1 el lente-ui
- 1/4 ajuin
- Zout en peper
Bereiding:
- Verwarm een pan op laag vuur en rooster de cashewnoten gedurende 8 minuten tot ze lichtbruin beginnen te worden. Haal de noten uit de pan en leg deze apart.
- Snijd de kip, ajuin en paprika in stukjes.
- Verhit een pan met olie op hoog vuur. Als de olie op temperatuur is, voeg dan de kipfilet toe en bak deze ongeveer 5 minuten.
- Zodra de kip volledig is gebakken, voeg je de paprika, ajuin, knoflook en kruiden (gember, zout, peper) toe. Laat 2-3 minuten op hoog vuur bakken.
- Voeg sojasaus, witte wijnazijn en de cashewnoten toe. Kook op hoog vuur en laat de vloeistof naar beneden zakken totdat het een plakkerige substantie is. Er mag geen overtollige vloeistof in de pan zitten na het koken.
- Serveer in een kom, besprenkel met sesamzaad en sesamolie.
Bron: Keto Connect
Eenpansgerecht met spruitjes
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g geschoonde spruitjes
- 3 el traditionele olijfolie
- 300 g gesneden ajuinen
- 250 g hamblokjes
- 600 g bakaardappeltjes
- een paar eetlepels kruiden zoals laurier, mosterdzaad en kruidnagel
- 250 ml room
- 1 el grof gemalen (Zaanse) mosterd
Bereiding:
- Halveer de spruitjes. Verwarm de olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten. Voeg de hamblokjes, spruitjes, aardappeltjes en kruiden toe en roerbak 7 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de room en de mosterd toe en laat 5 minuten stoven met een deksel op de wok.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.
Bron: Allerhande
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
-
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap. -
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
-
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerThierry Vansweevelt