Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © REUTERS

"Turkije gebruikt ex-IS-strijders in offensief tegen Syrische Koerden"

Voor operatie Olijftak, gericht tegen de Syrische Koerden van de YPG in Afrin, heeft Turkije voormalige jihadisten van Islamitische Staat (IS) gerekruteerd en opgeleid. Die terroristen opereren onder de vlag van het inmiddels geheel onbestaande Vrije Syrische Leger (FSA). Dat schrijft de Britse krant The Independent. Journalist Patrick Cockburn baseert zich op een zekere Faraj, gepresenteerd als een "voormalige IS-strijder".

37 reacties

  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    Satelietfoto's liegen niet Ben. Waren de ellenlange kolonnes vrachtwagens gevuld met ruwe IS olie, richting uw thuisland Turkije misschien allemaal vervalst ? Branden deden ze alvast met enorme rookwolken.
  • johanneke li

    6 jaar geleden
    voila, nog maar eens het bewijs welk vuil spel Turkije speelt en dat ze al veel langer met IS samenheulen! tijd dat er tegen turkije internationale sancties komen, ze zijn mee verantwoordelijk voor alle misdaden van IS door hun steun aan hen!
  • Ben Sen

    6 jaar geleden
    Lisette de olietanker was een leugen en is uitgekomen en dat leugen had niks met IS te maken.
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    De Turkse olietanker van zoon Erdo heeft dringend goedkope Syrische olie nodig. Alle middelen zijn gerechtvaardigd. De eu zwijgt als vermoord.
  • Ben Sen

    6 jaar geleden
    Fake News rode gazet verdedigd weeral marxistische YPG