photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Drieduizend huurders dreigen sociale woning te verliezen

Naar schatting drieduizend gezinnen dreigen hun sociale woning te verliezen. Dat was vandaag te horen in Terzake. Aanleiding is een verstrenging van de wetgeving, waardoor een sociale huurder voortaan geen enkele vorm van onroerend eigendom mag hebben.

140 reacties

  • Nathalie Vermeulen

    6 jaar geleden
    En nog juist op tom bollekes zijn schrijven. Dit is onelofelijk maar zo waar. Ik voel mij het arm dutske na al het mooist wat zij bezitten. Ik bn niet jaloers maar ben tegen onrecht.
  • Patrick Cools

    6 jaar geleden
    Eerlijker zou zijn dat de maatregel gedeeltelijk eigenaar door erfenis met vruchtgebruik door overblijvende partner niet in rekening genomen wordt. Maardat men het volledige vermogen bekijkt! Vb. Iemand die 200.000 € op zijn bankrekening staan heeft, kan best in privé huren. Maar met een stuk van een eigendom waar je geen financieel voordeel kan uithalen ben je nog altijd de sociale huurder als voorheen!
  • Tom Bollekens

    6 jaar geleden
    Het werdt eens tijd, nu nog auto's checken mensen met 2 of meer auto's mogen ook vertrekken. Welke mensen die echt hulp nodig hebben, kunnen 2 auto's betalen
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ik vind dit niet meer dan normaal. Maar hoe gaan ze het onroerend goed in Marokko opsporen ? Of in Jordanië? En het is er! Mijn toenmalige achterbuur stoefte dat hij twee huizen had in Marokko. Waarschijnlijk woont hij nog steeds in zijn sociale woning en nooit gaat de overheid een sluitend systeem hebben om het onroerend goed op te sporen.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Een maatregel die gebaseerd is op billijkheid is een maatregel die gebaseerd is op vriendjespolitiek. En dat de N-VA niet uitgelegd krijgt dat je met 1/5 van een eigendom waar een familielid vruchtgebruik van heeft geen kant op kunt en er zelfs nog extra kosten door hebt wijst enkel op een verstandelijk gebrek.