© BELGA

Modeontwerper Dries Van Noten rouwt om pas gestorven vader

Hubert Van Noten, vader van de bekende modeontwerper Dries Van Noten, is op 1 februari op 93-jarige leeftijd overleden in Essen. Van Noten woonde lange tijd in Essen en baatte er een modezaak uit, waar zoon Dries een eigen hoekje had.

mati

Hubert Van Noten is op 93-jarige leeftijd overleden. Hij was, net als zijn vader, actief als kleermaker en baatte een modezaak uit in het centrum van Essen. De familie woonde lage tijd in Hof ter Weyden, vlak bij de Bakkersmolen in Wildert. Heel wat Essenaren waren vroeger als naaister in dienst in het atelier in de Kammenstraat, tot de confectie alles overnam. Daarna startte Hubert Van Noten een ander assortiment met duurdere merken.

Academie

Zijn zoon Dries (59) had in eerste instantie plannen om de boetiek van zijn vader over te nemen. Dat veranderde toen Van Noten ging studeren aan de Antwerpse Modeacademie en ontdekte dat hij liever kleding wilde gaan ontwerpen.

Zijn vader Hubert Van Noten laat een echtgenote, vier kinderen, negen kleinkinderen en acht achterkleinkinderen na. De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 10 februari om 10u in de kerk van Sint-Antonius in Essen-Statie.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER