© EXT

Ruiters ongelukkig over samenvallen BK jumping en WK jonge paarden

Woensdag start op het Domein Zangersheide in Lanaken het Belgisch kampioenschap jumping en het wereldkampioenschap jonge paarden. Niet alle ruiters zijn opgetogen over het gelijktijdig organiseren van beide kampioenschappen en mogelijk verklaart dat het forfait van Judy-Ann Melchior, Jos Verlooy, Jérôme Guery, François Mathy Jr. en nog vijf anderen.

Onder meer West-Vlaming Hendrik Denutte pleit voor het apart organiseren van het BK. “Nu komt het Belgisch kampioenschap in de schaduw te staan van het WK jonge paarden. Het BK verdient het om de hoofdproef te zijn van een concours waardoor de Belgische titel meer uitstraling krijgt”. Denutte vindt ook dat een BK vroeger op het jaar georganiseerd zou moeten worden. “Het programma van het buitenseizoen is overladen en gespreid over een lange periode. Dat heeft tot gevolg dat heel wat paarden nu niet meer fris aan het BK kunnen beginnen en ook dat is sportief bekeken jammer”.

Collega Patrik Spits vult aan. “Het BK heeft een deel van zijn imago verloren alhoewel het buiten kijf staat dat elke deelnemer nog steeds met de ambitie start om Belgisch kampioen te worden. Maar nu claimt het WK de grootste aandacht.”

Ook Oost-Vlaming Koen Vereecke ziet meer heil in een apart BK. “Nu moeten de ruiters hun aandacht te veel verdelen over BK en WK terwijl Belgisch kampioen worden voor ieder van ons toch heel speciaal blijft”.

Iedereen is het er wel over eens dat het Domein Zangersheide het ideale decor is voor een Belgisch kampioenschap. “En het samenvallen van BK en WK jonge paarden maakt dat wij voor de grote massa kunnen rijden”, besluit uittredend Belgisch kampioen Karel Cox. “Dat is dan weer een voordeel. Een apart georganiseerd Belgisch kampioenschap brengt minder volk op de been”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer