Het Congresgebouw in Washington DC.
Volledig scherm
Het Congresgebouw in Washington DC. © AFP

Korte shutdown in de VS alweer voorbij: Senaat en Huis stemmen in met nieuwe begroting

De tweede 'shutdown' van de Amerikaanse federale overheidsdiensten is al voorbij. Na de Senaat heeft nu ook het Huis van Afgevaardigden het begrotingsakkoord over de financiering van de Amerikaanse overheid goedgekeurd. President Donald Trump heeft de wet al ondertekend. 

14 reacties

  • francis vanoverschelde

    6 jaar geleden
    raar hoe dit blijft duren , geld zal toch aardeloos worden op die manier , en maar drukken
  • Jan Maarten

    6 jaar geleden
    Trump voert een beleid zoals in zijn "zaken", het ene gat met het andere vullen en aan het einde met een megaschuld zitten zodat de banken hem niet failliet durven verklaren opdat die zelf niet onderuit te gaan. Dat heeft hij in het verleden al geflikt met 6 van zijn projecten die nu levensloos staan te wachten op een nieuwe investeerder. De VS gaat nu dezelfde weg op !
  • luc vanderlinden

    6 jaar geleden
    Al dat geld wereldwijd naar defensie. Eigenlijk zou er maar één leger mogen zijn, afhankelijk van de UN, om de problemen die door toedoen van wereldzotten vreedzaam niet kunnen worden opgelost toch te beslechten. Stop al dat geld in het welzijn van de mensheid en niet in de vernietiging ervan.
  • Marc Geerts

    6 jaar geleden
    Politiekers zijn grote kinderen die spelen met geld van de belastingbetalers. Nietsnutten eerste klasse.
  • chantal prez

    6 jaar geleden
    Trump is een ramp op zakelijk vlak. Zelfs zijn "Trump-Hotels" zijn schulden aan Goldman Sachs. Ze hebben hem president gemaakt om hun geld niet te verliezen,anders ging hij voor de 4e keer failliet.