Twitter/Wouter
Volledig scherm
© Twitter/Wouter

Sneeuwzone trekt langzaam over het land, Brussels Airlines schrapt preventief vluchten. "Blijf zo veel mogelijk thuis"

Een sneeuwzone trekt vandaag langzaam over het land. Vanochtend vielen de eerste vlokken in West-Vlaanderen, deze namiddag is de rest van het land aan de beurt. De oproep van het Agentschap Wegen en Verkeer, om vandaag zo veel mogelijk thuis te blijven, indien dat gaat, is niet in dovemansoren gevallen; de ochtendspits verliep bijzonder rustig. Later vandaag worden nog sneeuwbuien verwacht. In combinatie met de vakantie-uittocht kunnen die mogelijk een moeilijke avondspits veroorzaken. Brussels Airport heeft preventief een aantal vluchten afgelast.

584 reacties

  • Herman Scheys

    6 jaar geleden
    Er zijn blijkbaar nog onnozelaars die niet weten dat winterbanden véél veiliger zijn, betere grip hebben bij temperaturen lager dan 7°. Doen zoals in Duitsland, ongeval met zomerbanden bij sneeuw of ijs? Altijd aansprakelijk !!!
  • Herman Scheys

    6 jaar geleden
    Neen Stephan, de inrichting van onze wegeninfrastructuur is de boosdoener. Men maakt het de autobestuurder zo moeilijk mogelijk in de hoop dat hij zijn auto thuis laat, dat is de strategie van onze overheid om de files aan te pakken. Neem eens de ring rond Amsterdam, je gelooft je ogen niet. Onze noorderburen kunnen het, wij niet.
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Een sneeuwzone waar 2mm sneeuw uit de lucht valt, je moet het maar durven zeggen. Op het nieuws, zowel VTM als VRT 15 minuten over de enkele vlokjes die neer dwarrelden. En overal te lande een reporter die moest uitleggen dat er geen probleem was met het verkeer. Als dat het toekomstige nieuws wordt dan hoeft het voor mij niet meer.
  • ETIENNE BOECKX

    6 jaar geleden
    Volgens mij het typisch Belgisch probleem " het zout moet verbruikt worden " om meer omzet te genereren voor de zoutboeren ! In de zomer mag de zon ook niet schijnen of we hebben water tekort !
  • Francky Delforce

    6 jaar geleden
    De weerman van radio 2 WesVlaanderen had al 3 dagen vooraf gezegt dat het niet veel zou sneeuwen zoals ze voorspelden op VTM en op één . Hij had het bij het rechte eind .