© Photo News

Anderlecht kent vandaag tegenstander in Champions League

De loting voor de derde kwalificatieronde van de Champions League voetbal vindt vrijdagmiddag (12u) plaats in het Zwitserse Nyon. Vicekampioen RSC Anderlecht profiteert in de kwalificatieronde in eerste instantie nog van een beschermde status, maar dreigt in de vierde en laatste kwalificatieronde tegen een Europese klepper uit te komen.

Anderlecht is op basis van de UEFA-coëfficiënt een van de vijf beschermde clubs die naast de titel grepen in de eigen competitie. Ook onder meer het Oekraïense Shakhtar en de Nederlandse vicekampioen Ajax zijn reekshoofden. Paars-wit kan in de barragewedstrijden uitkomen tegen het Franse AS Monaco - derde in de Ligue 1 -, de Griekse vicekampioen PAOK, de Russische vicekampioen FK Rostov, de Zwitserse vicekampioen Young Boys en de Roemeense vicekampioen Steaua Boekarest. De heenmatchen worden gespeeld op dinsdag 26 of woensdag 27 juli, de terugwedstrijden volgen een week later.

Als Anderlecht de derde kwalificatieronde overleeft, kunnen de Brusselaars op 5 augustus tegen een Europese topclub worden geloot. Manchester City, Porto, Villarreal, Borussia Mönchengladbach en AS Roma betreden de Champions League in de play-offronde, de laatste horde die genomen moet worden voor een plaats in de groepsfase van de Champions League. Landskampioen Club Brugge is rechtstreeks geplaats voor de poulefase.

Om 13u staat de loting voor de derde en voorlaatste kwalificatieronde van de Europa League op het programma. AA Gent en mogelijk ook Racing Genk behoren tot de 29 reekshoofden. De Limburgers moeten in de tweede voorronde eerst wel nog voorbij het Montenegrijnse Buducnost Podgorica. De heenwedstrijden van de derde voorronde worden op donderdag 28 juli gespeeld, een week later worden de returns afgewerkt. Standard Luik hield aan zijn bekeroverwinning een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Europa League over.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer