BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Mpoku roept op tot maatregelen na derde geval van racisme in een maand tijd: "Ik hoop dat hogergeplaatsten hiervan wakker worden"

Belgisch voetbal"No sweat, no glory, no racism." Met die duidelijke boodschap stapten de Clubspelers gisteren op het veld, maar dat hadden sommige supporters toch even anders begrepen. Standard-middenvelder Paul-José Mpoku kreeg opnieuw oerwoudgeluiden naar het hoofd geslingerd in Jan Breydel. "Ik hoop dat de prominenten in het wereldje zich dit eens écht gaan aantrekken." 

50 reacties

  • james vroman

    6 jaar geleden
    geel of niet Vormer schorsen voor minstens 8 matchen was duidelijk met de intentie die speler te blesseren ..die gecamoufleerde gele kaart was gewoon "schijnvertoning "
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    99,9% van het Brugse publiek is sportief? Het is dus het 0,1% dat we horen roepen en fluiten bij elke scheidsrechterlijke beslissing als een van hun spelers een tegenstander omver trekt of onderuit stampt. Die minderheid moet nogal een keel opzetten om daar bovenuit te komen. Standard speelt ook tegen andere ploegen en daar heb je dat probleem niet. Zou het dan toch aan de Brugse supporters liggen?
  • Straight on No way back

    6 jaar geleden
    moesten ook eens diezelfde spelers die moord en brand roepen eerst in de spiegel kijken zal er ook niemand roepen! eerst supporters uitdagen, het spel vertragen, vuile streken uithalen en dan zijn ze verwonderd dat ze verweten worden! denk daar maar eens aan!
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Standard speelt ook tegen andere ploegen dan Clubke hé hein, en daar hebben ze geen oerwoudgeluiden. Het zal dus eerder aan Clubke gelegen zijn ipv aan Standard
  • rudy verlinden

    6 jaar geleden
    Wij zijn allen 1 ras...namellijk mensen...laten we ons dus niet storen aan racisme...want niemand is van een ander ras...laten we dit met zijn allen onthouden