''Meer testen zullen stress bij leerlingen verminderen''

Volgens een Britse staatssecretaris zijn kinderen geholpen met meer examens op school. Meer tests moeten de leerlingen leren omgaan met stress, wat goed is voor het stressniveau van het kind.
door
erw.vdb
Leestijd 1 min.

Deze week bleek uit een exitpoll van liefdadigheidsorganisatie Barnardo's dat school het stressniveau bij 12 tot 16-jarigen verhoogt. Volgens de organisatie wordt er nog teveel gekeken naar de examenresultaten in plaats van het welzijn van de leerlingen.

''Stress heeft geen verband met examens'', beweert Minister of State for School Standards Nick Gibb. Innovaties zoals sociale media zijn volgens hem de redenen voor een teveel aan stress bij kinderen.

De enige manier om te leren omgaan met examenstress is de leerlingen van jongs af aan meer examens te laten afleggen. ''Toetsen gewoon worden is een must, op die manier kan er geen stress, depressie of burn-out ontstaan'', legt de minister uit. De regering heeft ondertussen plannen om in elke school één leerkracht aan te duiden die de verantwoordelijkheid heeft over de gezondheid van de leerlingen, stelt The Sun.