© Ikea

Ikea gaat in zee met styliste van Madonna en Beyoncé

De Zweedse meubelketen Ikea gaat een samenwerking aan met Bea A°kerlund. De naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar de vrouw maakte reeds faam als de styliste van supersterren onder wie Madonna en Beyoncé. Nu werpt ze het over een andere boeg met een eerste interieurcollectie.

vwh

Bea Åkerlund (42) is geboren in Stockholm en dus heel vertrouwd met Ikea. De vrouw, met rode lippen als haar handelsmerk, volgde haar American dream en schopte het tot Hollywoodstyliste. In het verleden mocht ze al zangeressen Madonna en Queen B kleden. Nu keert ze met al haar ervaring even terug naar haar roots voor de Zweedse meubelketen. Het resultaat is Omedelbar (Zweeds voor onmiddellijk, red.): een speelse, vrouwelijke collectie met een dosis rock-’n-roll. Åkerlund heeft naar eigen zeggen alles ontworpen wat ze zelf miste in haar interieur.

De lijn bestaat uit 35 items. Rode lippen - haar signatuur - komen overal terug. Van een kusmondje op kussens tot een dekbedovertrek. Verder mixte ze goth en punk met Hollywoodglamour, wat leidt tot extravagante eyecatchers voor in huis. Denk aan een industrieel goudkleurig kledingrek, bijpassende kleerhangers, stijlvolle schoendozen en zwart-wit gestreepte opbergdozen. Of wat denk je van een gouden zakhorloge - hallo streampunk! - en vazen in de vorm van een laars, hoge hoed of kroon?

De collectie is vanaf maart 2018 verkrijgbaar bij alle IKEA winkels.

.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer