Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Chinese toeristen mogen niet langer jagen op Zuidpool

China heeft maatregelen aangekondigd in de kwetsbare ecologie van het zuidpoolgebied te beschermen tegen toeristen. Er mag niet langer op wild worden gejaagd of gebouwd en de aarde en rotsen in het gebied mogen niet worden meegenomen, meldt het Chinese persbureau Xinhua.

3 reacties

  • krindl

    6 jaar geleden
    nog nooit van gehoord !!! walgelijk !!! t zou der aan mankeren dat ze OOK DAAR mogen jagen !!! niet te doen…alle bewegend soort fauna moet eraan……voor of hebben ze weer een sapje of veer gevonden die ziektes kan genezen dat ze gaan commercialiseren….alles kan in deze oer-moderne-kl….-wereld !!!
  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Begrijp niet dat men ook hier zou mogen jagen?? Vreselijk MENSDOM!!
  • Bart Vandevelde

    6 jaar geleden
    Hoezo "niet meer"? Hebben ze dat ooit gemogen? En wie mag dat dan wel nog?
  1. Besmetten zoogdieren elkaar nu ook met vogelgriep? Virus veroorzaakt massale sterfte bij zeeolifanten: “9 op de 10 jongen is overleden”
    2

    Besmetten zoogdieren elkaar nu ook met vogelgriep? Virus veroor­zaakt massale sterfte bij zeeolifan­ten: “9 op de 10 jongen is overleden”

    De huidige uitbraak van de vogelgriep blijft voor catastrofes zorgen en het einde van deze ecologische ramp lijkt nog lang niet in zicht. De massale sterfte van zuidelijke zeeolifantenjongen is het zoveelste voorbeeld. Meer dan 17.000 zuidelijke zeeolifanten die vorig jaar in Argentinië geboren werden, zijn inmiddels overleden aan de gevolgen van de vogelgriep. Wat wetenschappers hieraan vooral verontrustend vinden is dat zoogdieren elkaar nu ook lijken te kunnen besmetten. “De aanblik van zeeolifanten die dood of stervend op de stranden liggen, kan alleen maar beschreven worden als apocalyptisch”
  2. Stichting van Alain Hubert ontkent dat ze toeristische reizen naar Zuidpool wil organiseren
    Zuidpool

    Stichting van Alain Hubert ontkent dat ze toeristi­sche reizen naar Zuidpool wil organise­ren

    In een reactie op de persberichten over de poolbasis prinses Elisabeth op Antarctica ontkent de International Polar Foundation (IPF), de stichting van poolexpeditiereiziger Alain Hubert, dat ze toeristische reizen wil organiseren naar het zuidpoolgebied. "Dat past niet bij de sociale doelstellingen van onze stichting," heet het. In een brief aan staatssecretaris van Wetenschapsbeleid Elke Sleurs (N-VA) schrijft de stichting van Alain Hubert dat zij zich momenteel als de enige beheerder en eigenaar van de poolbasis Prinses Elisabeth en haar uitrusting beschouwt.