Andrew Barnes, oprichter van Perpetual Guardian.
Volledig scherm
Andrew Barnes, oprichter van Perpetual Guardian. © rv

Vier dagen werken per week, vijf betaald worden: dit bedrijf test het uit

Het Nieuw-Zeelands bedrijf Perpetual Guardian gaat een werksysteem uittesten dat heel wat werknemers zal interesseren. Het personeel krijgt hetzelfde loon als voorheen, maar zal er zes weken lang één dag per week minder voor moeten werken. De firma rekent erop dat de werknemers dankzij een betere balans tussen werk en privéleven productiever en gemotiveerder zullen zijn.

29 reacties

  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    zelf als je op 4 dagen je weekwerkuren presteerd ben je er een dag niet.als je dan een job uitoefend op je alleen in een bedrijf is je boetiek een dag toe.dat is niet altijd zo vanzelfsprekend.
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Ik heb altijd meer 60 uren gepresteerd voor werk en de huishouding erbij. Wat dienstenchecks kosten heb ik zelf verdiend. Jammer dat alle inspanningen op het eind van je leven bestraft worden door de fiskus.
  • Tina Colpaert

    6 jaar geleden
    Als ze hun werk van 5dagen in 4dagen kunnen presteren wil dit enkel zeggen dat ze overschot van tijd hadden dus slimme baas om dit zo uit te testen onder het mom van zelfde verdienen tijdens deze testperiode!!!!
  • Robby van Ballaert

    6 jaar geleden
    in Belgie gaan ze het omdraaien, 6 dagen werken en maar 5 betaald worden, dan kunnen onze bedrijfsleiders en hun vriendjes nog wat rijker worden op de rug van de werkende mens.
  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    6 jaar geleden
    Oei, dat zal workaholici die 6 dagen per week hijgend slaven tot hun eerste hartaanval, depressie of burn out hen velt, zeker niet zien zitten. Zij doen maar, het Karma blijft wel intussen nauwgezet toekijken, net zoals bij die andere doodwroeter, de mythologische Sisyphus destijds...