ANP
Volledig scherm
© ANP

Privacycommissie ziet geen graten meer in digitale energiemeters na bijkomende bescherming

BinnenlandDe privacycommissie, die vorig jaar bedenkingen had bij de invoering van de digitale energiemeters, is tevreden met de bijkomende bescherming die de Vlaamse regering heeft ingevoerd. Als er voldoende onafhankelijkheid wordt gegarandeerd voor de beheerder van de persoonlijke gegevens, geeft de commissie haar groen licht.

10 reacties

  • Patrick Bee

    6 jaar geleden
    Bij een slimme meter kan mijn energieleverancier zien hoeveel ik per maand/dag/uur/minuut(?) gebruik. Iemand met slechte ideeën kan dus weten wanneer ik op reis ben, wanneer ik op mijn werk ben, wanneer ik kook, etc. Bij het manueel aanleveren 1 keer per jaar. Veel anoniemer kan bijna niet.(bron Carharttguy ;tweakersnet)
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    1- De enige veilige manier om met gegevens om te gaan is geen gegevens verzamelen. 2- Er is maar één soort deur waarvan het slot niet gekraakt kan worden en dat zijn de deuren zonder slot. 3 - Software is slechts veilig tot op het moment dat ze wordt geschreven. Een regeringsvertegenwoordiger zal waken...ha, ha, ha, ha, ha.
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Ik denk er niet aan want je verbruik gaat stijgen, dit is in Nederland allang opgemerkt. Je gaat meer betalen!
  • Daniel Knops

    6 jaar geleden
    de klassieke Ferrarismeters vervangen door een slimme meter als ze defect zijn lijkt mij een goed idee,zo maar vervangen is geld weggooien.
  • Jan Roegiers

    6 jaar geleden
    hoeveel hebben ze gekregen om geen graten meer te mogen zien?