© Google Street View

Politie van Schoten zoekt slachtoffers van oplichtster uit Antwerpen

Een vrouw die zeker vijf inwoners van Schoten had opgelicht, is vorige week tegen de lamp gelopen. Ze had hen een zielig verhaal op de mouw gespeld om hen geld te kunnen aftroggelen. De politie vraagt nu aan alle slachtoffers om zich te melden. Ook in andere politiezones sloeg de 24-jarige vrouw uit Antwerpen al toe.

Verschillende inwoners van Schoten kregen de voorbije weken bezoek van de oplichtster. Ze belde in paniek aan en vertelde dat ze dringend geld nodig had om medicatie te kopen voor haar dochter met astma. Een ander verhaal dat ze gebruikte, was haar hond die geopereerd moest worden. Ze beweerde telkens dat haar bankkaart stuk was.

“De vrouw was zeer overtuigend. Voor zover we nu weten, hebben vijf Schotenaren hun goed hart getoond en haar geld gegeven, dat ze niet meer terug zagen. Bij twee anderen bleef het bij een poging”, zegt politiewoordvoerster Els Dellafaille.

Facebook

Via sociale media, zoals de Facebookgroep ‘ge zijt van Schoten als’, riepen inwoners van de gemeente die met de vrouw in contact waren gekomen elkaar op om voorzichtig te zijn. Een alerte man had de waarschuwingen gelezen en toen de oplichtster op 8 september voor zijn deur stond, verwittigde hij meteen de politie.

“De vrouw bleek niet aan haar proefstuk toe. Zo was ze al gekend voor vijftien gelijkaardige feiten in andere zones”, zegt Dellafaille. “Mogelijk heeft ze ook in Schoten nog meer mensen opgelicht en we willen alle slachtoffers dan ook vragen om zich te melden. Als we alle feiten verzameld hebben, zal de vrouw zich moeten komen verantwoorden bij de politie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER