Een werknemer van een Chinese bitcoinbeurs contoleert computers in de Chinese provincie Sichuan.
Volledig scherm
Een werknemer van een Chinese bitcoinbeurs contoleert computers in de Chinese provincie Sichuan. © EPA

Russisch kernwapenprogramma ingezet om bitcoins te delven

Wat doe je als je een van de sterkste supercomputers ter wereld tot je beschikking hebt, een systeem dat in staat is om miljarden berekeningen per seconde uit te voeren? Een paar medewerkers van het Russische kernwapenprogramma lieten zo'n computer bitcoins delven. 

5 reacties

  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    oli, je krijgt wel degelijk als beloning 12,5 bitcoins als je de (enige) vinder bent. Op groot schaal gelijk het hele Russische supercomputer netwerk is de kans er wel dat je het op uw eentje vind. Maar met een gewone toestel, kun je even goed lotto gaan spelen. Wat mensen doen is samen werken om 1 te vinden en dat verdelen onder uw computer reken kracht. Gelijk een euromillions pot met meerdere nummers en sterren..
  • Rik Tammenaars

    6 jaar geleden
    @Oli Gearius - wanneer je een geldig block vind kan je de coinbase transaction invullen op jouw adres... wat je zegt klopt langs geen kanten... wel is het zo dat je best aansluit op een mining pool om je kansen op een winnende blok te vergroten. Je bent best een amateur die er niet al te veel vanaf weet, maar toch veel grote woorden wil gebruiken?
  • Oli Gearius

    6 jaar geleden
    "Wie zo’n oplossing vindt, krijgt als beloning 12,5 bitcoins" Wat? neen... je krijgt 0,0000000001BTC per "oplossing" zoals jullie het in peutertaal willen uitleggen... Alweer een stagiaire zeker die als e-journalist gebruikt wordt? 12.5btc = 87k euro, daar mag je 4 jaar voor farmen met minimum 9 farming rigs. Stop gewoon met btc artikels te schrijven als je er niets van kent aub.
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Haha, alleen in Rusland.
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Ongelooflijk dat er nog mensen zijn die dit geloven.