Schade in Haïti na de verwoestende aardbeving van 2010.
Volledig scherm
Schade in Haïti na de verwoestende aardbeving van 2010. © AFP

"Geen geld van Oxfam gebruikt om prostituees in Haïti te betalen"

De werknemers van Oxfam die in 2010 in Haïti prostituees hebben ingehuurd, hebben daarvoor geen geld van de humanitaire organisatie gebruikt. "Er is geen enkel element dat daarop wijst", reageert Stefaan Declercq, secretaris-generaal van Oxfam Solidariteit België. Hij veroordeelt wel de feiten, die hij bestempelt als "onverdedigbaar wangedrag dat ingaat tegen de waarden van Oxfam".

76 reacties

  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Dit is niet de eerste keer dat zij in opspraak komen zo waren er de waterpompen in Afrika die nooit geplaatst werden ! te groot te veel belangen en teveel handjes die gevuld moeten worden en dan heb je nog de politieke invloed
  • walter De Witte

    6 jaar geleden
    Zelfs al zouden ze prostituees betaald hebben met NGO geld, denk je dan dat men dit zou vertellen bij oxfam? Een leugentje om bestwil kan er altijd bij om het failliet van Oxfam te vermijden mijn gedacht. The Times is geen roddelbladje die zomaar iets gaat schrijven.
  • Erik Vandendriessche

    6 jaar geleden
    Wie gelooft er dat ?? Ze vertrekken hier met een pak " goede doelen geld " en ze zouden de hoeren uit hun eigen zak betaald hebben ?? ja ," letterlijk " uit hun eigen zak !!! Oxfam is dus ook zo een dubieuze schojers bende ! ps . we zullen er rekening mee houden als opnieuw met stylo"s en stiften en nota boekjes aan ons deur staan !
  • Tina Colpaert

    6 jaar geleden
    Als je kijkt is er nog niet veel heropgebouwd wat hebben ze dan gedaan met al het opgehaalde geld er blijft altijd hier en daar geld plakken tot er ooit iets bij die mensen komt!
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Welk slecht karakter zou durven beweren dat deze heren geld van OXFAM zouden misbruikt hebben om hun seksuele lusten bot te vieren op slachtoffers van een natuurramp!!!!! Natuurlijk hebben ze dat gedaan, mensen die zo laag gevallen zijn om hulpbehoevende te misbruiken zullen er zeker geen graten inzien om geld voor hulp te gebruiken voor eigen pervert plezier.