Een tekening van Salah Abdeslam in de rechtszaal in Brussel.
Volledig scherm
Een tekening van Salah Abdeslam in de rechtszaal in Brussel. © AFP

IS prijst Salah Abdeslam voor verwerping van Belgische rechtspraak

De terreurgroep Islamitische Staat heeft in haar wekelijkse nieuwsbrief ‘An-Naba’ bericht over de rechtszaak tegen Salah Abdeslam. Die wordt geprezen omdat hij “de Belgische kruisvaardersregering en haar rechtbanken verwerpt” door te verklaren dat hij alleen verantwoording aflegt aan Allah. 

25 reacties

  • Dana Manevska

    6 jaar geleden
    Als hij de Belgische rechtstaat verwerpt dan moet hij zonder proces, wat ons de belastingbetaler enorm veel geld kost, of volgens de Sharia berecht worden. Dan zal hij wel anders piepen en al de anderen.
  • Loucoumis Georgios

    6 jaar geleden
    Ja wat een held!
  • karel kockx

    6 jaar geleden
    Tijd om de zogenaamde ministers van justitie op het matje te roepen, alleen is er één groot probleem het land dat België noemt bestaat uit twee totale tegenstellingen en van die wringerij betalen wij de rekening en de echte schurken lachen ons dankbaar uit.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Blijkbaar zijn er nog mensen die denken dat een procedurefout gaat over de juiste plaatsing van punten en komma's maar zo simpel is dat nu ook weer niet hoor. Procedurefouten moeten wel degelijk een invloed hebben op de goede rechtsgang, in positieve en op negatieve zin, eer ze als dusdanig ontvankelijk worden bevonden. Men gaat daar niet heel lichtzinnig over en het is tevens één van de hoekstenen van een rechtsstaat.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ik wacht het proces af in Frankrijk voor de feiten gepleegd op Frans grondgebied.. Dat is de grote brok. De Franse opinie is inmiddels niet milder geworden. En terecht.