EPA
Volledig scherm
© EPA

Israëlisch gevechtsvliegtuig neergehaald door Syrië

De Israëlische F-16 die vandaag nabij de grens met Syrië crashte, werd neergeschoten door de Syrische luchtafweer. Dat blijkt uit een eerste analyse door het leger, meldt een legerwoordvoerder aan persbureau DPA. Het onderzoek gaat intussen verder. 

14 reacties

  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    De winkel van de wapenindustrie doet het toch goed?!
  • Nicolas Ivanov

    6 jaar geleden
    Wie het luchtruim van een soeverein land schendt verdient het om neergeschoten te worden. Ook de internationale coalitie olv de vs is volkomen illegaal in Syrië binnengevallen en actief onder valse voorwendselen want ze bevechten alleen Assad. De Syriërs en hun bondgenoten zouden hen moeten buitenbonjouren om dat NWO imperialisme voor eens en voor altijd te stoppen.
  • Mr Smith

    6 jaar geleden
    Den uitleg van IDF is altijd om te lachen he.. De Israelische soevereiniteit zou geschonden worden terwijl elke dag IDF jets het luchtruim van Libanon en Syrie schenden.. En dan zou er ne drone over Golan hoogte ( Syrisch grondgebied ) gevlogen zijn waarna IDF maar beslist om 12 doelen te bombarderen ? Is er nu écht iemand die dat gelooft ?
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Als Rusland het s-400 systeem ontplooit kan niemand het luchtruim betreden. Ik ga ook niet met de buren zijn inboedel kapotslaan en als deze dan reageert is het zijn schuld en geef ik mezelf het recht om wraak te nemen. Europa maakt zich belachelijk langs de zijlijn.
  • Rik Connaerdt

    6 jaar geleden
    Israel dat de escalatie niet opzoekt? Dat is op z'n minst verdacht. Het lijkt me dan ook waarschijnlijk dat de F16's boven het Syrische luchtruim vlogen op het moment dat ze geraakt werden.