EPA
Volledig scherm
© EPA

CIA voor 100.000 dollar opgelicht door Rus die zei geheimen over Trump te hebben

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft 100.000 dollar betaald aan een schimmige Rus. Hij beloofde gestolen "hackingtools" van de NSA terug te leveren aan de Amerikanen, en hij zou ook compromitterend materiaal over president Donald Trump vrijgeven. Dat schrijft de New York Times.

10 reacties

  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    En nu bezitten de VS en Rusland dezelfde hacking tools, Anne Dupont. Ze zullen allebij hetzelfde willen doen, nietwaar?
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Goed zo.
  • Jos De Wever

    6 jaar geleden
    Dat zegt veel over de onbekwaamheid van de CIA. Ten eerste moeten ze hun eigen hackingtools niet laten rondslingeren op computers met de wetenschap dat iedereen iedereen kan hacken en een valse indentificatie kan achter laten in de vorm van een ip-adres.Verder zijn ze zo onbekwaam, ondanks het constante afluisteren van broeder NSA, dat ze eender wie massa's geld betalen voor zogezegde info.Amateurs op het hoogste niveau.
  • Paul De Mol

    6 jaar geleden
    "omdat ze zo graag de hackingtools terug wilden". Wie dit geschreven heeft weet niet waarover hij spreekt. Dit is geen gereedschapsbox met hamers en beitels. Als de hackingtools 'gestolen' worden, dan behoudt de vorige eigenaar ze ook. En na 'teruggeven' behoudt de dief ze toch ook. Zo'n teruggeefoperatie is dus volkomen onnodig en zinloos. Zelfs de CIA kan je hiermee niet om de tuin leiden.
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Daar zullen de democraten wel een groot verlies aan hebben