(L-R) Ireen Wust, Carlijn Achtereekte en Antoinette De Jong
Volledig scherm
(L-R) Ireen Wust, Carlijn Achtereekte en Antoinette De Jong © Getty Images

Hier mist u niets van de Winterspelen: Oranje boven op 3.000m schaatsen, Belg Almey met tranen in ogen na val

16 reacties

  • J Trijp

    6 jaar geleden
    Meert Dominique je hebt het er wel moeilijk mee dat onze noorderburen het zo goed doen op de olympisch spelen. Nou ik vindt dit geweldig en deze schaatssport word in héél wat landen op top niveau beoefend .
  • Meert Dominique

    6 jaar geleden
    Olympische wintersporten zijn de OS van de armoede. Schaatsen, snowboarden en godbetter curling zijn Olympische sporten. Waarom dan geen inline skatenborden en pétanque op de zomerspelen? Schaatsen (lange baan ) is enkel in Nederland een topsport. In de US, Canada of Rusland wordt enkel wie niet goed genoeg voor hokey is langebaanschaatser. In Noorwegen als je niet goed genoeg kunt langlaufen.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Wel Henkie ik ken de schaatssport door en door. Ben er zelfs bij betrokken. Al ooit van een sportfysioloog gehoord. Ik ken Ted-Jan heel persoonlijk van toen hij nog een gewone Hollandse jongen was. Kreeg weinig kansen en is toen geëmigreerd naar Canada waar hij een Nederlandse coach heeft.
  • Henkie Janssen

    6 jaar geleden
    Pesto je weet toch dat die Canadees met zilver op de 5km gewoon een Nederlanders is. Net zoals Bart Veldkamp jaren geleden voor België uitkwam.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Inderdaad Dirk dat verklaart de sterkte van de Nederlandse langebaanschaatssport en vergeet de coaches niet die overal gevraagd worden om hun inzet en vakkennis, zie maar in Japan, Zuid-Korea en Canada die in bepaalde disciplines beginnen te wedijveren met de Nederlanders.