AP
Volledig scherm
© AP

Turkse legerhelikoper neergeschoten in Syrië: twee soldaten omgekomen

Bij de Turkse militaire operatie in het noordoosten van Syrië is een legerhelikoper neergehaald. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gezegd. De twee piloten zijn omgekomen, voegde premier Binali Yildiri daaraan toe. Er loopt een onderzoek naar de crash. Sinds enkele weken voert het Turkse leger een offensief tegen de Koerden van de YPG.

16 reacties

  • zeki altin

    6 jaar geleden
    Ahmetje.. of turkije nie durft vraag je maar aan de engelsen en fransen en armenen en grieken en australiers...die tegelijk turkije aanvielen....turken verschuilen zich nie als de pkk achter de civiele volk en hebben geen schandalig verleden als u volk....
  • Razi Duymazlar

    6 jaar geleden
    Andre Michiels, de Koerden worden niet als teröristen beschouwd, integendeel er zijn tientallen miljoenen Koerden in Turkije, zelfs tss de overleden soldaten mis er een Koerd tss, het gevecht is niet tegen het Koerdische volk, Het is tegen de pkk/pyd, en konsoorten
  • Ahmed Amrani

    6 jaar geleden
    Vanuit tanks en vliegtuigen durven de Turken de Koerden beschieten, meestal zijn het dan nog vrouwen en kinderen. Als er moet gevochten worden moet IS het voor de Turken oplossen.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Racisme tegen alle minderheden is in het Turkije van Erdogan een institutioneel recht van alle etnische Turken.
  • johan debue

    6 jaar geleden
    En wat heeft Turkije daar te zoeken?Niets is er alleen maar op uit om het noorden van Syrie te bezetten.Het ergste is dat niemand daar iets op zegt nog de VN noch de Navo.Het stinkt daar hoe langer hoe meer met dank aan de VS stokers.