belga
Volledig scherm
© belga

AA Gent heeft met 3-0 gewonnen van Sint-Truiden. Gent controleerde de match van in het begin en kwam via Kubo op voorsprong na 10 minuten. STVV moest reageren en deed dat ook twee keer via Vetokele en Akpom vlak voor rust, maar het doelhout bracht telkens redding. Na rust pakte Kitsiou zijn tweede gele kaart en niet veel later profiteerde Yaremchuk en maakte hij de 2-0. Janga dikte in de 70ste minuut de score nog aan tot 3-0 en zo won AA Gent voor de negende keer op een rij in de Ghelamco Arena.

1. VIDEO. Van een slechte timing gesproken: communicatie met videoref valt uit net op het moment dat Essevee penalty claimt
    Jupiler Pro League

VIDEO. Van een slechte timing gesproken: communica­tie met videoref valt uit net op het moment dat Essevee penalty claimt

In de wedstrijd tussen Zulte Waregem en KV Oostende galmde na 26 minuten boegeroep door het Regenboogstadion. Op een voorzet beroerde Laurens De Bock het leer met de hand. De linksachter van KVO stond binnen de grote rechthoek, maar de grote vraag was of ook zijn arm in de zestien bengelde. Scheidsrechter Lawrence Visser oordeelde van niet en kende een vrije trap toe, maar nam ook meteen contact op met de videoref om te checken of hij het wel bij het rechte eind had. Enig probleem: net op dat moment lag de communicatie met de mannen in het busje plat, waardoor Visser zijn beslissing niet kon aftoetsen. Hij bleef dan maar bij zijn oorspronkelijke beslissing - een vrije trap dus. Tot grote ontsteltenis van het publiek volgde enkele minuten na de fase de droge mededeling dat de communicatie met de VAR opnieuw werkte...
  2. VIDEO: Commotie alom in Jan Breydel: deze vijf fases zorgden voor controverse
    Play-off 1

Scheidsrechter Lawrence Visser had samen met zijn collega's in het busje de handen vol in het Jan Breydelstadion. De videoref, gespreksonderwerp nummer één in play-off 1, werd tijdens Club Brugge - Anderlecht opnieuw druk gesolliciteerd. Deze vijf fases zorgden voor heel wat commotie. Al vinden wij naar onze bescheiden mening dat de videoref alleen bij de penaltyfase tussen Vanaken en Gerkens in de fout ging.