SpaceX-CEO Elon Musk
Volledig scherm
SpaceX-CEO Elon Musk © Photo News

Ex-astronaut: "Mars-plannen van Elon Musk zijn belachelijk"

William 'Bill' Anders (84), gewezen astronaut, noemt de Mars-plannen van tech-ondernemer Elon Musk "belachelijk". "Een vlucht naar Mars is moeilijker dan Musk of de NASA toegeven," zegt hij in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag.

38 reacties

  • Ferry Damen

    6 jaar geleden
    @ Andy. Op de maan zijn we een halve eeuw geleden al geweest
  • Andy De Zutter

    6 jaar geleden
    Probeer eerst op de maan en daarna op mars. Als er iets is dat misloopt zal er sneller kunnen gehandeld worden
  • Pierre Cambier

    6 jaar geleden
    Kijk eens goed naar wat er gebeurt. Aan de ene kant zegt Musk, ik zorg voor minder uitstoot met mijn wagens. Aan de andere kant stuurt hij zoveel CO2 de lucht in bij de lancering van zijn raket. Hoe belachelijk. Ik stel mij hier serieuze vragen betreffende zijn eerlijkheid. Geef voorkeur aan de gedachtegang van Anders, die mij veel consequenter lijkt dan de handelingen van Musk.....
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    De enige vooruitgang van de succesvolle lancering van de "Falcon Heavy" is dat bepaalde onderdelen van de raket herbruikbaar zijn voor een volgende lancering maar de Saturnus V waarmee mensen naar de maan gebracht werden was krachtiger dan deze Falcon Heavy. Dromen mag maar of de mensheid in een verre toekomst zelfs een andere ster zal bereiken dat is een andere zaak. Zelfs bemande vluchten naar Mars zijn een zeer moeilijke uitdaging.
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Voor 2050 loopt er geen mens op de Rode planeet ! Er geraken is één en dat duurt 6 tot 8 maanden en dan moeten we de straling en gewichtloosheid problemen al opgelost hebben , dan moet je nog veilig kunnen landen en we hebben gezien met de verschillenden projecten dat dit niet altijd lukt ! Je zal toch eerst materialen moeten vooruit sturen en die moeten ook Heel aan komen ! En Mars is heel wat anders dan de Aarde om er als mens rond te lopen ?!