© Brian and Nephew

Kids: deze modetrends zijn wél de investering waard

We geven het toe, nieuwe trends zijn niet altijd gunstig voor je portefeuille. Gelukkig bestaan er genoeg hippe stukken voor je kids die ze lang genoeg kunnen doordragen. Deze modetrends zijn wél de investering waard!

cityfashion

Denim: zoveel meer dan jeans

Denk jij ook bij het woord ‘denim’ spontaan aan jeansbroeken? Think again (al doe je hier nooit kwaad mee natuurlijk). Denim items als jeansjasjes, hemdjes, sneakers of jurkjes zijn niet alleen een grote trend dit voorjaar, ze combineren ook nog eens super makkelijk met de rest van hun garderobe. Double win!

Comfortabele speel-en sportswear

Dé trend die je kids volop laat spelen? Sportswear! T-shirts, hoodies, joggingbroeken en sneakers zijn dit voorjaar 100% fashion-proof met de nodige upgrade. Een mix aan structuur, print of snit maakt deze trend nét dat tikkeltje stijlvoller. Wedden dat je kids er nog nooit zo fashionable uitzagen op schooluitstap?

Een printje meer of minder

Zeg dat wij het gezegd hebben: items met prints worden de nieuwe basics voor je kids. Kleding met een grafische print is altijd de investering waard, omdat het hun outfit wat extra schwung geeft. Streepjes, sterren, quotes, ruitjes, fotoprint of grafische lijnen? Think out of the box! Tip: combineer een opvallende print met basic stukken, zo creëer je een echte eyecatcher.

Kids: zo ziet een stevige schoen er uit

© Timberland

Ravotten, rennen, klimmen of een stevige wandeling? Dan kunnen je kids zeker en vast stevige schoenen gebruiken. Maar waar moet je allemaal op letten? Met onze checklist vind je gegarandeerd een stevige kinderschoen!

Kies voor een hoog model met de juiste sluiting

Hogere modellen geven iets meer steun aan de voeten en enkels dan lage modellen, al kunnen ze wel vaak stijf en stug aanvoelen. Ga dus voor een hoge schoen met voldoende flexibiliteit (bv. een lederen schoen), zo krijgen je kids minder snel last van pijnlijke voetjes. Het stuk rond de hiel mag wel iets steviger aanvoelen.

De juiste sluiting draagt bij tot de perfecte schoen, al is dit wel persoonlijk. Vraag daarom ook altijd wat ze het makkelijkst vinden. Een vetersluiting is aanpasbaar en geeft steun aan de wreef, een klittenbandsluiting gaat minder snel los.

Stabiliteit én comfort

Om valpartijen te voorkomen kies je best voor schoenen met extra grip. Een rubberen zool (met ribbels) is slijtvast, anti-slip en toch licht! De ideale schoen in de winter? Kies voor een model uit leer, dat houdt de voetjes warm en droog en zorgt ervoor dat de voeten nog voldoende kunnen ademen.

Een verstevigde hiel en neus zorgen dan weer voor extra stabiliteit terwijl schoenen met voorgevormde binnenzolen de kans op blaren verminderen, doordat de wrijving tot een minimum wordt beperkt.

Last but not least: bij een goede schoen horen de juiste kousen. Aangepaste wandel-of sportsokken zijn gemaakt voor ruwe omstandigheden en beschermen de voetjes tegen blaren. Een sneakerkousje is dus echt geen goede beslissing….

Outfitstress? Zo kleed je je kids écht snel aan

© Fred Mello

Stress om je kids op tijd de deur uit te krijgen? Een slimme outfitstrategie kan wonderen doen. Met deze tips kleed je je kids écht snel aan!

Berg onbruikbare kleding op

Je kids zonder al te veel morren aankleden? Begin consequent! Berg kleding die ze dit seizoen toch niet dragen, op, zo heb je meer plaats in de kleerkast én vermijd je dat ze een zomeritem uitkiezen bij vriestemperaturen.

Laat je kids zoveel mogelijk (op voorhand) uitkiezen

We hoeven je vast niet te vertellen dat kinderen liefst zoveel mogelijk zélf doen. Laat je kids één item zelf uitkiezen en kies voor basics om hun outfit compleet te maken. Zo ben je zeker dat hun zelfgekozen outfit toch nog weatherproof is voor die dag.

Extra tijd is tijdens drukke ochtenden meer dan welkom, niet? Kies samen met je oogappel hun outfit de avond voordien al uit en hang hem klaar. Van ondergoed tot schoentjes: hoe beter je voorbereiding, hoe sneller je de deur uit bent!

Investeer in de juiste items

Kleding met ingewikkelde ritsen of knopen is geen goed idee als je je kids snel wil aankleden. Kies voor sweaters, T-shirts, leggings of stretchjeans als je geen tijd wil verliezen. Bonus: hebben ze het te warm of te koud in de klas? Eenvoudige stuks kunnen ze zélf aan-en uittrekken.

Kiezen jouw kids ook altijd dezelfde outfit? We hebben allemaal wel eens last van het ‘ik heb niets om aan te trekken’-syndroom. Kinderen hebben soms nood aan zekerheid en grijpen gemakkelijk naar stuks die ze vaak dragen. Hoe vreemd het ook klinkt, meerdere exemplaren van zijn/haar lievelingskleren kopen kan écht tijd (en driftbuien) besparen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer