Presentatrices "Great British bake-off" geven er de brui aan

Nu Britse openbare omroep BBC niet langer de uitzendrechten in handen heeft van de gigantische populaire bakwedstrijd "The great British bake-off", houden ook presentatrices Mel Giedroyc (2e links) en Sue Perkins (uiterst rechts) het voor bekeken. De twee comédiennes waren er bij van het eerste uur en vormden een humoristisch tegengewicht voor de soms spannende momenten.

De onderhandelingen over de uitzendrechten sprongen af omdat de BBC volgens het productiehuis Love Productions onvoldoende geld op tafel wou leggen. De BBC betaalde tot nog toe 7,5 miljoen pond per jaar en zou volgens BBC News bereid geweest zijn om 15 miljoen pond per jaar te betalen om het programma te kunnen houden.

Maar Love Productions zou enkel biedingen vanaf 25 miljoen pond hebben willen aanvaarden. Dat is precies wat Channel 4 bood, waardoor "The great British bake-off" vanaf 2017 op de commerciële omroep te zien zal zijn.

Giedroyc en Perkins zeggen in een verklaring "geschokt en verdrietig" te zijn door deze beslissing en kondigden aan dat de zoete broodjes voortaan zonder hen zullen moeten worden gebakken.

"We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we wilden dat de show bleef waar ze was. De BBC heeft de show van het prille begin gekoesterd, en er haar typische warmte en charme aan gegeven waardoor de kijkcijfers stegen van twee miljoen tot bijna 15 miljoen op het hoogtepunt."

Voor zover bekend blijven de twee hoofdingrediënten van de show, bakker Paul Hollywood en taartenkoningin Mary Berry, wel op post.

Meest gelezen