Direct naar artikelinhoud

Russisch Saratov Airlines vliegtuig crasht in Moskou: 71 doden

Russisch Saratov Airlines vliegtuig crasht in Moskou: 71 doden
Beeld AP

Een passagiersvliegtuig van de Russische maatschappij Saratov Airlines is zondagmiddag gecrasht kort na het opstijgen op de luchthaven van Domodedovo nabij de Russische hoofdstad Moskou. Het vliegtuig was op weg naar de stad Orsk, nabij de grens met Kazachstan. Aan boord waren volgens de eerste berichten 71 mensen, 65 passagiers en zes bemanningsleden. Geen van de inzittenden overleefden het ongeluk.

Op Flightradar24.com is te zien dat het vliegtuig vijf minuten in de lucht heeft gehangen voor het van de radar verdween, ten zuidoosten van de Russische hoofdstad. Het gecrashte toestel was een Antonov An-148.

Geen overlevenden

Het Russische parket gespecialiseerd in transportzaken bevestigt dat alle 71 inzittenden zijn overleden. Onder de omgekomen passagiers zijn ook drie kinderen (5, 13 en 17 jaar oud). Het jongste slachtoffertje van de crash is intussen geïdentificeerd als de 5-jarige Nadezhda Krasova. Het meisje reisde samen met haar mama, Oksana Krasova (32).

Nadezhda Krasova met haar moeder, Oksana Krasova.Beeld EAST2WEST NEWS

Een getuige zei tegen het persbureau Interfax dat het toestel brandde en neerstortte bij het gehucht Argoenova. Een andere bron liet weten dat bij de wrakstukken van het vliegtuig lichaamsresten liggen. 

Nog volgens Interfax is de meerderheid van de passagiers afkomstig uit Orenburg, een Russische stad gelegen aan de Oeralrivier.

Oorzaak nog onbekend

Voorlopig is de oorzaak van de crash nog onduidelijk. Volgens het Russische ministerie van Transport zijn verschillende opties, zoals slechte weersomstandigheden en een menselijke fout, mogelijk. Het vliegtuig was ongeveer negen jaar in gebruik. Het toestel werd voor binnenlandse en internationale vluchten gebruikt.

Brokstukken van het gecrashte vliegtuig.Beeld REUTERS

Reactie Poetin

Russisch president Poetin heeft zijn medeleven betuigd aan de familieleden van de overledenen. Hij stelde ook een onderzoeksteam aan om de oorzaak en omstandigheden van de crash te achterhalen.

Geen zeldzaamheid

Vliegtuigrampen zijn geen zeldzaamheid in Rusland - sinds 2010 gebeurden vier zware ongevallen met passagiersvluchten. Die ongelukken eisten meer dan 240 mensenlevens. De recentste crash dateert van maart 2016, toen een Boeing 737 uit Dubai, van FlyDubai, bij een storm op de luchthaven van Rostov-aan-de-Don. Alle 62 mensen aan boord kwamen om. 

Geen zeldzaamheid
Beeld REUTERS
Geen zeldzaamheid
Beeld REUTERS
Geen zeldzaamheid
Beeld REUTERS
Geen zeldzaamheid
Beeld REUTERS
Geen zeldzaamheid
Beeld REUTERS
Geen zeldzaamheid
Beeld AP
Geen zeldzaamheid
Beeld AP
Geen zeldzaamheid
Beeld AP

Twitter bericht wordt geladen...