De Joodse gemeenschap loopt op de tippen van de tenen nadat er al enkele weken een man hun wijk ‘terroriseert’.
Volledig scherm
De Joodse gemeenschap loopt op de tippen van de tenen nadat er al enkele weken een man hun wijk ‘terroriseert’. © VTM Nieuws

Jonge vandaal schrikt Joodse gemeenschap in Antwerpen op: “Wat als hij morgen met een mes komt? Het gerecht laat hem steeds gaan"

De Joodse gemeenschap in Antwerpen wordt geviseerd door een 24-jarige vluchteling en is bang dat de situatie zal escaleren. De twintiger valt Joden lastig en beschadigt Joodse gebouwen. Hij werd al meermaals opgepakt, maar komt telkens snel weer vrij. De gemeenschap vraagt dat de politie en het parket hard optreden.

96 reacties

  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Vermits het enkel om deze ene erkende vluchteling gaat is het lachwekkend dat sommigen hier weer een islamitische aanval in zien. Laat het gerecht zijn werk doen en deze onruststoker veroordelen voor zijn gepleegde vandalisme en niet voor vermeende misdaden in de fantasie van enkele Joden.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Waar is nu de verontwaardiging van de links? Calvo? Almaci? Devriendt? Of geldt dat enkel als het om moslims en eigen achterban gaat?nu horen we ook de linkse idioten hier ook niet, deprez,bervoets? De discriminatie van en aanval op elke andersgelovige gemeenschap door moslims kan niet meer onder de mat geveegd worden.Wij eisen maatregelen van de politiek voor de veiligheid tegen dat religieuze gespuis.
  • Benny Deridder

    6 jaar geleden
    Een erkende vluchteling, een voorbeeld van de multiculturele verrijking.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Pure "kwajongensstreken". Volgens (justitionele) Koen Geens, straathoekwerker-schreeuwer Calvo, en het voltallige Burgerplatform. Zullen we de Joodse Veiligheidsdienst eens "wettelijk" delegeren ? Wie benoemt die loser tot "vluchteling" ?
  • Joseph Sleeckx

    6 jaar geleden
    Deze"vluchtelingen" zijn zogezegd gevlucht voor onverdraagzaamheid, oorlog en geweld. Nu komen zij hier op hun beurt doen waarvoor ze zogezegd zijn gevlucht.