Essen drie dagen uit de bol met carnaval

"Dit is een van de mooiste stoeten die ik al gezien heb", klonk het langs het parcours van de carnavaloptocht in Essen. Kleurrijk en vrolijk was het zonder twijfel. Langs het parcours enkel maar blije en niet alledaagse outfits. Het is immers carnaval.

Margo Tilborghs

Vanmiddag trok de grootste stoet der Noorderkempen voor de 54ste keer door de straten van Essen. Het is de start van het carnaval waarbij de Ossekoppen drie dagen lang over de gemeente regeren. Iets voor 14u reed de reclamestoet uit, gevolgd door de grootste stoet van de Noorderkempen. Maar liefst 42 verenigingen uit binnen- en buitenland namen deel aan de optocht. De ene al creatiever dan de andere, maar allemaal uniek op hun eigen manier. Zes wijken (Torrep, Wildert, Denoek, Denuil, Staesi en Heikant) strijden om de titel van mooiste wagen. Die winnaar wordt vanavond tijdens het grote carnavalal bekend gemaakt.

Maandag is er een namiddagshow voor jong en oud met Dennie Damaro, Yves Segers en Marc Gerets. De deuren van de Heuvelhal gaan open om 13.30u. De toegangsprijs bedraagt 5 euro.

Dinsdag kunnen de kleinsten uit hun dak gaan. Vanaf 13.30u vindt in de Heuvelhal het grote kindercarnavalsbal plaats. Dinsdagavond om 20u kunt u nog terecht op het sluitingsbal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER