belga
Volledig scherm
© belga

VIDEO: Waasland-Beveren pakt een punt dankzij Clasie

Waasland-Beveren en Club Brugge hebben 1-1 gelijkgespeeld na een boeiend duel. Waasland-Beveren begon het best aan de wedstrijd en dreigde via Boljevic en Jans. En het kreeg ook een penalty, maar Thelin kon niet scoren tegen Vermeer. Nadien waren de grootste kansen voor Club. Vanaken was er paar keer dicht bij net als Jelle Vossen. Voor hem eindigde de wedstrijd wel al na een half uur door slecht neerkomen bij een luchtduel. Het doelpunt kwam via een zuivere penalty in de 73ste minuut. Hans Vanaken zette de pingel feiloos om. Drie punten zijn binnen zou je denken. Maar dan week er in de 91ste minuut een schot van Demir af op Vormer en Clasie. De bal belandde via die laatste in doel en dus pakte Waasland-Beveren nog een punt.

  1. VIDEO. Videoref komt twee keer tussenbeide in Brugge: “verwarrende” strafschop en bal die de lijn overschreed
    Jupiler Pro League

    VIDEO. Videoref komt twee keer tussenbei­de in Brugge: “verwarren­de” strafschop en bal die de lijn over­schreed

    De videoref had zijn werk vanavond in Jan Breydel. Tot twee keer toe raadpleegde ref Erik Lambrechts tijdens Club Brugge - KV Oostende de beelden. Bij een 1-0-stand ging Diatta eerst over het been van Bataille, maar het spel ging gewoon verder. Totdat de videoref contact opnam met scheidsrechter Erik Lambrechts. Na het raadplegen van de beelden gaf die dan toch een strafschop aan Club. Hans Vanaken zette de elfmeter ook om. “Het spel ging al een tijdje door”, vertelde Club-speler Siebe Schrijvers. “Hij heeft de beelden gezien, dus dan zal het waarschijnlijk wel juist zijn.” Ook Jordi Vanlerberghe liet zich uit over de bewuste fase. “Het is heel verwarrend dat ze op die fases terugkomen”, vertelde de speler van KV Oostende. “Het was ook net op de lijn hoorde ik. Als het fout is, is het fout. Het stoort het voetbal wel een beetje. Maar het is correcter zeker?”
  2. Meeste energieoverstappen in anderhalf jaar door lage prijzen: waarom een switch ook voor jou nu de moeite kan zijn
    Mijnenergie

    Meeste energie­over­stap­pen in anderhalf jaar door lage prijzen: waarom een switch ook voor jou nu de moeite kan zijn

    De sterke daling van de energieprijzen brengt een haast ongezien aantal leverancierswissels teweeg, zo blijkt uit data van Mijnenergie.be. Meer dan 15.000 gezinnen stapten deze maand via de vergelijkingssite al over naar een goedkoper energiecontract. Aangezien de prijzen op de energiebeurzen de voorbije weken stegen, komt er na Pasen mogelijk een einde aan de dalende prijscurve.