Een hond zit voor het hoofdkwartier van de Verenigde Naties als deel van een demonstratie tegen dierproeven en vivisectie. De foto werd eind vorige maand genomen.
Volledig scherm
Een hond zit voor het hoofdkwartier van de Verenigde Naties als deel van een demonstratie tegen dierproeven en vivisectie. De foto werd eind vorige maand genomen. © AP

Dierenmishandeling blijft meestal onbestraft: 6 op de 10 zaken geklasseerd, minister Weyts wil strengere aanpak

Bijna zes op de tien zaken van dierenmishandeling en verwaarlozing worden zonder gevolg geklasseerd. In twee jaar tijd kwamen meer dan 4.000 gevallen binnen op de Belgische parketten, maar in dezelfde periode volgden amper 235 veroordelingen. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts wil een strengere vervolging.

41 reacties

  • Marc Van Den Berghe

    6 jaar geleden
    Wat wil je, zelfs bij ons de mens is het juist het zelfde, hoelang zit een vreselijke moordenaar vast... als hij al vast zit.
  • Ikke 123

    6 jaar geleden
    Oei volgend jaar verkiezingen en de desbetreffende minister moet nog in de media komen... Die hypocriet zou beter eerlijk zijn en zeggen dat hij enkel aan zichzelf en zijn eigen dier(en) denkt.
  • Annie Darden

    6 jaar geleden
    Dieren voelen evenals mensen de pijn, verdriet enz... Er moeten inderdaad ZEER STRENGE straffen gegeven worden aan de "mensen" die dieren mishandelen.
  • Eric Van Gestel

    6 jaar geleden
    Dieren zijn dieren . Ook de mens is een dier , een zoogdier . Dood een mens (zoogdier ) en je zit voor jaren vast . Dood je andere dieren ... huppel je vrolijk en blij rond op straat ! Wie begrijpt dit nog ??
  • Sylvain Roobaert

    6 jaar geleden
    Triestige zaak om lezen , brengt het niet genoeg op misschien ...