Vlaamse agent gaat door het lint tegen Ierse toeristen.
Volledig scherm
Vlaamse agent gaat door het lint tegen Ierse toeristen. © RV

Vlaamse agent die door het lint gaat tegen Ierse toeristen wordt niet gestraft

De agent die te zien is op een filmpje waarin hij Ierse toeristen bedreigt, is niet gestraft door zijn oversten. In het filmpje, dat op enkele Britse sites en op YouTube circuleert, is te zien hoe de man twee Engelstaligen en hun 6-jarig kindje bedreigt. "Mocht het van mij afhangen, ik schoot jullie in het hoofd", aldus de man.

68 reacties

  • Marc Van Leuven

    6 jaar geleden
    als Jambon zijn uitspraken volgens sommigen kunnen dan kan dit ook! Persoonlijk vind ik het onmacht die je omdraait naar ongepast taalgebruik en zekere vorm van bedreigingen.
  • John Nelis

    6 jaar geleden
    Noem Ierse zigeuners aub niet toeristen aub. Die mannen liegen, bedriegen en stelen dat het niet mooi meer is. Vind het taalgebruik van de agent echter ook maar niks, hij zou beter moeten weten en verdient zeker een blaam.
  • Benny Verhamme

    6 jaar geleden
    Veel reacties hier van mensen die er blijkbaar allemaal zelf bij waren. Weet je een verhaal heeft 2 kanten. Wat die Ieren al ervoor gezegd hebben staat wel niet mooi op de video. Die Ieren zijn even erg als de Roma toestanden, die mensen snappen niet dat wat zij doen gewoon niet kan en ze denken dat ze boven de wet staan en alles mogen. Je zou dan voor minder uw geduld verliezen.
  • Fre terweirs

    6 jaar geleden
    Wie vervolgt , of arresteert de vuile YOU tuber ?
  • hendrik ory

    6 jaar geleden
    in de sociale school te kortrijk leerde ik, wanneer een boodschap duidelijk moet overkomen, dien je de taal van je doelpubliek te spreken. in dit geval is dit zo. een dikke pluim voor de inspecteur. indien (politie)-kritische burgers dit anders zien, nodig ik deze uit om eens met deze ierse bohemers te gaan spreken. ik zal komen kijken....