Deze producten mag je nog eten als ze over datum zijn
Wie herkent het niet: je koopt een product en vergeet het volledig te gebruiken. Tegen de tijd dat het product boven water komt, is de houdbaarheidsdatum al lang verstreken. Onze eerste reactie? Weggooien natuurlijk. Niet altijd nodig, de volgende producten kan je bijvoorbeeld nog met een gerust hart eten.
Een verstreken houdbaarheidsdatum hoeft niet altijd te betekenen dat een product bedorven is. Volgens het Voedingscentrum Nederland zijn onderstaande producten nog maximaal twee maanden na de aangegeven datum gewoon te eten:
- meel en droge koekjes
- muesli en cornflakes
- hagelslag, pindakaas en decoratie sprinkles
- chips, pindanoten en andere gezouten snacks
- olie en frituurvet
- mayonaise, mosterd en ketchup
- gesteriliseerde melk en vla
Sommige voedingswaren bederven zelfs helemaal nooit, hoe lang je ze ook bewaart:
- honing
- suiker en zout
- witte rijst
- vodka en andere gedestilleerde dranken
- sojasaus
- azijn
- vanille-extract
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
Livios
Mag je je gras maaien op zondag? En de takken van je buren snoeien? Dit zijn de regels in vijf herkenbare situaties
In de lente en zomer brengen we veel meer tijd door in onze tuin. Het is dan ook de periode waarin ergernissen kunnen opduiken. Want wat met overhangende takken, of buren die nieuwe bomen planten? En mag je op zondag je gras maaien of op je appartement barbecueën? Bouwsite Livios vroeg het aan advocate Astrid Clabots. -
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
-
Livios
“Let in het bijzonder op voor melganzenvoet”: dit zijn je tuinklussen voor de maand mei
Mei is dé lentemaand bij uitstek. Alles ziet er fris en groen uit en je tuin wordt gekleurd door nieuwe bloemetjes. In de moestuin groeien je groentjes stevig door en je hoeft geen schrik meer te hebben voor vorst. Dat betekent dus dat er flink wat klusjes af te checken zijn. Bouwsite Livios weet hoe de kalender voor mei er precies uitziet. -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
We lezen de houdbaarheid van eten blijkbaar verkeerd
4 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerAlfons Thijs
Marie Vandam
Peter Buyck
Tina Colpaert