Direct naar artikelinhoud
Carnaval

Ruim 100 mensen verzorgd op eerste carnavalsnacht Aalst

De carnavalstoet lokte gisteren 90.000 mensen naar Aalst.Beeld BELGA

De hulpposten van het Rode Kruis Vlaanderen hebben in de eerste nacht van het carnaval in Aalst 107 verzorgingen uitgevoerd. Bij 2 interventies ging het om minderjarigen die te veel alcohol hadden gedronken. De spoeddiensten van de Aalsterse ziekenhuizen hebben vannacht 15 personen verzorgd, van wie 3 minderjarigen die te veel hadden gedronken. Dat meldt de politie van Aalst.

De politie is een paar keer moeten tussenkomen voor moeilijkheden tussen carnavalisten. Drie mensen werden bestuurlijk aangehouden. De WHISKY-ploegen van de lokale politie van Aalst, die tijdens carnaval moeten toezien op drankmisbruik bij minderjarigen, troffen de afgelopen nacht 25 minderjarigen aan in het bezit van alcohol.

Maandagstoet

Zondag zakten in totaal 90.000 bezoekers af naar Aalst voor de carnavalstoet. Toen werden ook al 22 mensen medisch verzorgd in hulpposten van het Rode Kruis en in ziekenhuizen. Een persoon werd aangehouden voor openbare dronkenschap. De politie tekende een 300-tal verkeersovertredingen op.

De carnavalsgroepen die gisteren in de stoet hebben geparadeerd, maken zich ondertussen klaar voor de maandagstoet, die op een verkort traject wordt gelopen. De groepen zijn niet meer gebonden aan de numerieke volgorde van hun volgnummer in de zondagsstoet. Om 14 uur staan de bezemdans van de Aalsterse Gilles en de ajuinworp op het programma op de Grote Markt.

Vandaag worden 207 politiemensen ingezet om de veiligheid te garanderen.

Lees ook

Geselecteerd door de redactie