Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Vliegtuigje stort neer nabij Hasselt: twee doden

Vliegtuigje stort neer nabij Hasselt: twee doden
Beeld BELGAONTHESPOT

In Stokrooie, bij Hasselt, is deze namiddag een sportvliegtuigje gecrasht. Bij de klap zijn de twee inzittenden om het leven gekomen. Dat heeft de lokale politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) bevestigd.

Het ongeval gebeurde rond 13.20 uur. De slachtoffers zijn een man van 61 jaar uit Moeskroen en een 69-jarige man uit Namen. Het vliegtuig, een Beechcraft F33A Bonanza, is eigendom van het Kortrijkse luchtvaartbedrijf Diamond Flight. 

Het sportvliegtuigje was om 13 uur opgestegen op de luchthaven Kortrijk-Wevelgem. Het was onderweg naar het luchtvaartbedrijf ASP Avionics in Zwartberg bij Genk. Daar zou de communicatieapparatuur vervangen worden. "Aanvankelijk zou het vliegtuigje in het weekend komen, maar vermoedelijk door de weersomstandigheden werd de vlucht naar vandaag uitgesteld", klinkt het bij het bedrijf.

Vliegtuigje stort neer nabij Hasselt: twee doden
Beeld BELGA

Het gerecht gaat voorlopig uit van een ongeval, zo meldt het parket van Limburg. Boven het grondgebied van Bolderberg (Heusden-Zolder) en het aangrenzende Stokrooie kwam het toestel in de problemen. Uiteindelijk kwam het met de neus recht naar beneden op de begane grond terecht. Buurtbewoners die de crash zagen gebeuren, verwittigden meteen de hulpdiensten.