Direct naar artikelinhoud
Tv

VTM maakt Vlaamse versie van kijkcijferhit 'De luizenmoeder'

De Luizenmoeder steekt de draak met alle vreemde gewoontes op school en aan de schoolpoort.Beeld AVROTROS

VTM gaat een eigen versie maken van de succesvolle Nederlandse tv-reeks De luizenmoeder. Wanneer de reeks hier op het scherm komt, is nog niet duidelijk.

De luizenmoeder speelt zich af op een basisschool en is een satire op de manier waarop ouders en leraars met elkaar omgaan. Met zijn zwarte en vaak politiek incorrecte humor is de reeks in enkele weken tijd uitgegroeid tot een enorm succes in Nederland. Afgelopen zondag keken 3.357.000 mensen naar NPO3. De vorige aflevering haalde inclusief uitgesteld kijken zelfs 4.745.000 kijkers.

Lecter Media, het productiehuis van ex-VTM-programmadirecteur Jan Segers dat onder meer Project Axel en Groeten uit maakt, kocht enkele geleden al de remakerechten voor Vlaanderen. "Ik was na de eerste aflevering getipt dat het zo goed was", verklaarde Segers toen in deze krant. "Ik heb onmiddellijk gekeken en was meteen enthousiast. Het is een heerlijke reeks. Ik heb het ook aan enkele andere mensen voorgelegd en die waren even enthousiast." 

Segers en Lecter Media hebben nu een deal met VTM om een Vlaamse remake te maken. "We zijn bij VTM gecharmeerd door de heel herkenbare, eigentijdse en vernieuwende humor van De luizenmoeder. De serie houdt iedereen een spiegel voor", zeggen programmadirecteurs Davy Parmentier en Ricus Jansegers. 

De opnames voor de Vlaamse versie gaan nog dit jaar van start, de casting zal de volgende weken beginnen. Wanneer VTM de reeks dan zal uitzenden, is nog niet bekend.

Wie echt voorbereid wil zijn op het ouderschap, moet naar 'De luizenmoeder' kijken, schreven wij vorige week nog.

De luizenmoeder is te bekijken via NPO3.nl.