Wedstrijdhond Mak, een drie jaar oude rhodesian ridgeback, werd op 23 maart 2015 in het Meerdaalwoud in Bierbeek tijdens een wandeling bij valavond neergeschoten met meerdere kogels.
Volledig scherm
Wedstrijdhond Mak, een drie jaar oude rhodesian ridgeback, werd op 23 maart 2015 in het Meerdaalwoud in Bierbeek tijdens een wandeling bij valavond neergeschoten met meerdere kogels. © Kim Aerts

Jager moet 40.000 euro betalen voor neerschieten wedstrijdhond

Jager René H. (60) uit het Vlaams-Brabantse Bierbeek moet 40.000 euro betalen voor het neerschieten van wedstrijdhond Mak in 2015 tijdens een boswandeling. De rechter veroordeelde de zestiger eveneens tot een celstraf van zes maanden. “Ik kan weer lachen”, reageert baasje Dorothy McGoldrick uit Holsbeek.

76 reacties

  • Jean-luc Michiels

    6 jaar geleden
    Keur het zeker niet goed wat er gebeurd is, maar honden moeten aan de leiband gehouden worden.
  • Elsa

    6 jaar geleden
    "Ree of ander wild dienend voor de jacht." ?? Dienend?? Sinds wanneer dient een levend wezen er voor om gedood te worden?? Stop die vreselijke jacht. Alles wat leeft wil leven, heeft een recht om te leven en de mens heeft niet het recht dit leven te verwoesten, omdat dit die mens plezier zou brengen. Verbod op jacht voor plezier!
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    Jagers die niet zien wat er precies beweegt en er maar op los knallen, en jagers die deze knallen niet horen zijn een gevaar voor iedereen. Ze verdienen het niet om nog te mogen jagen.
  • sonja geirland

    6 jaar geleden
    Idd zoals hier al gezegd, jagen moet verboden worden !!!
  • Bart janssens

    6 jaar geleden
    Dus, de schutter was blind en de rest was doof???