In 2011 waren ze nog met 12.000 in Niassa, nu zijn er nog maar tussen de 1.000 tot 1.500 Afrikaanse olifanten in het natuurreservaat.
Volledig scherm
In 2011 waren ze nog met 12.000 in Niassa, nu zijn er nog maar tussen de 1.000 tot 1.500 Afrikaanse olifanten in het natuurreservaat. © thinkstock

Trieste balans: vier olifanten per dag gedood in natuurreservaat

Stropers hebben sinds 2011 bijna 11.000 olifanten gedood in een natuurreservaat in Mozambique. Dat is een trieste balans van zo’n vier olifanten per dag. Dat meldt de natuurorganisatie Fauna and Flora International (FFI).

4 reacties

  • Jos Plessers

    6 jaar geleden
    De stropers doen dit om te overleven.Nu,de Spaanse koning en anderen met serieus wat centen doen dit voor de lol.Beide om van te kotsen.Maar,wie word gestraft?
  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Kan dit nu echt niemand stoppen? Vreselijk moordend MENSDOM!
  • Rik Vangaal

    6 jaar geleden
    In 2002 werd Krugerpark samengevoegd met Limpopo Park in Mozambique. Daar is echter geen toezicht. Veel dieren die de grens overstaken werden gestroopt. Hetnoordelijk deel van Kruger heeft nu geen van de big fives meer. Het zuidelijke deel is er ook op achteruit gegaan. Twee dagen zonder ook maar een leeuw, rhino of zelfs olifant te zien is er nu heel gewoon.
  • linda thinks

    6 jaar geleden
    als je het stropen wil stoppen , hou dan op met het te vernietigen als je ze pakt elk vernietigd stuk ivoor word door een andere stroper vervangen door een nieuw dier te schieten , had men al het ivoor dat men al vernietigd heeft bijjgehouden zouden ze de stropers jarenlang uit de markt kunnen prijzen en dan houden die vanzelf op wegens geen klanten meer