Vluchteling (24) die Joodse wijk op stelten zet krijgt plaatsverbod

Antwerps burgemeester Bart De Wever legt de erkende vluchteling van 24 jaar die de Joodse wijk viseert een plaatsverbod op. Hij heeft er verschillende keren mensen lastig gevallen en gebouwen beschadigd, wat voor grote onrust zorgt onder de Antwerpse joden. Zij vroegen dat het gerecht harder zou optreden, omdat de man al een paar keer werd opgepakt, maar telkens weer werd vrijgelaten.

bap

De vluchteling heeft bij minstens twintig gevels mezoeza’s, kokers met Bijbelteksten, afgerukt en heeft ook deuren bekrast. Nadien sloeg hij zelfs Joodse mannen hun hoed af en zou hij ook mensen bedreigd hebben.

De 24-jarige man is al verschillende keren opgepakt, meldt woordvoerder van de Antwerpse politie Willem Migom. “Het is geen onbekende voor de politie en het is niet de eerste keer dat hij betrapt wordt op deze feiten. Het dossier is overgemaakt aan het parket. Nadien is een huiszoeking uitgevoerd, waar niets werd aangetroffen om tot onmiddellijke aanhouding over te gaan. Het dossier is zeker niet afgelopen, de man gaat zich nog moeten verantwoorden voor de rechter.”

Er werd aan onze redactie bevestigd dat burgemeester Bart De Wever (N-VA) de Joodse gemeenschap wil beschermen en dat hij de man nog deze week wellicht een plaatsverbod oplegt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER