Amerikaans president Donald Trump.
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump. © AP

Trump legt ontwerpbegroting van 4,4 biljoen dollar op tafel

Verenigde StatenAmerikaans president Donald Trump heeft vandaag een ontwerpbegroting van 4,4 biljoen dollar voor het boekjaar 2019 gepresenteerd. Het voorziet een aanzienlijke stijging van honderden miljarden dollars door defensie en grensbewaking. Alleen al het Pentagon zou 686 miljard meer krijgen. 

5 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    "Het ontwerp is het tegendeel van Trumps verkiezingsbelofte": is niet àlles dat Trump doet (of niet doet) het tegendeel van zijn verkiezingsbeloftes?
  • Meert Dominique

    6 jaar geleden
    Een zakenman ten top die reeds 6 keer failliet is verklaard, zijn schulden zijn door de US belastingsbetaler betaald. Hij geeft kleine belastingskortingen aan de mediian Amerikken en grote kado's aan de 1% rijksten (voor hemzelf en zijn familie minimum 25 miljoen $). De US schuld blijft maar stijgen maar tegen 4 of maximum 8 jaar is hij weg. Het kan hem dus niets schelen, hij zit safe.
  • Pieter Janssens

    6 jaar geleden
    Gelukkig is er geen 1 land die aan de US oplegt om hun begroting in evenwicht te hebben, ze hebben geluk dat de dollar alles bepaald. Als de EU morgen beslist om de Yen te nemen is het volledig gedaan met de US. De US houd zelfs de Euro klein via politiek en economie.
  • peter verbruggen

    6 jaar geleden
    de armen, de gewone man, die al geen betaalbare verzorging krijgt, die mag voor de extra wapens opdraaien. de aandelen van de wapenindustrie moeten opbrengen .. die van de bevolking moet inleveren .... t'is duidelijk dat trump niks om zijn eigen bevolking geeft
  • martin govaert

    6 jaar geleden
    Wanneer gaat die mens door hebben dat hij het niet kan ?