De Belgisch-Turkse activist Bahar Kimyongür.
Volledig scherm
De Belgisch-Turkse activist Bahar Kimyongür. © Belga

Belgisch-Turkse activist dient klacht in nadat Turkije prijs op zijn hoofd plakt

De Belgisch-Turkse opposant Bahar Kimyongür dient vandaag klacht in bij de politie in Brussel. Hij is bezorgd over de veiligheid van zijn familie, nadat hij door de Turkse politie op een lijst is gezet van gezochte 'terroristen'. Er is 1 miljoen Turkse lira uitgeloofd voor informatie die tot zijn arrestatie kan leiden, of ongeveer 210.000 euro. 

24 reacties

  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Kimyongür is een Belg met dubbele nationaliteit die opkomt voor de journalistieke vrijheid in Turkije. Alleen omwille van het feit dat hij kritiek heeft op Erdogan heeft Turkije hem al laten arresteren in Italie, Spanje, Nederland en België. Overal werd hij vrijgelaten vanwege de ongegronde absurde beschuldigingen. Nu wil Erdogan deze Belgische burger laten neerschieten door een fanatieke gek. Wie is de volgende? Belgisch staatssecretaris Demir?
  • Francois Vleminckx

    6 jaar geleden
    Hier in België hebben 'ze', de vrijheidsactivisten allemaal veel praat maar in hun thuisland iets proberen te veranderen neen dat kunnen 'ze' niet. Daarom vluchten maar zeker en hier komen klagen.
  • leen hanssens

    6 jaar geleden
    De dubbele nationaliteit afschaffen. Los de problemen zelf op in uw land van herkomst.
  • marc rooms

    6 jaar geleden
    Wordt het niet tijd om of turk of belg te zijn.
  • Ludo Wouters

    6 jaar geleden
    In België hebben ze veel praat. Demonstreren, rellen zoeken maar als het mis gaat, gaan ze bleiten. Wanneer je emigreert, pas je aan het gastland en je hebt geen of weinig problemen. Maar daar wringt de schoen.