thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

13 jaar als leeftijdsgrens voor social media "zal ook ouders helpen om bewuster met social media om te gaan"

Het voorstel van staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) om de onderste leeftijdsgrens voor het gebruik van social media op 13 jaar te leggen, kan op de goedkeuring rekenen van de Vlaamse Jeugdraad en pedagoog Pedro De Bruyckere (Arteveldehogeschool). Al plaatst die laatste wel een kanttekening. "We moeten ook de werkelijkheid onder ogen zien, en die is dat jongeren er eigenlijk nog veel vroeger aan beginnen."

15 reacties

  • Caroline De Backer

    6 jaar geleden
    Dit artikel id dikke zever. De minimumgrens van 13 jaar is er al lang... En niet opgelegd door Europa, maar door Amerika. Dit omdat de zetels van Facebook en dergelijke daar gevestigd zijn. België heeft nu gestemd of het die minimumgrens behoudt of optrekt naar16 en dus verstrengt. Er wijzigt nu dus eigenlijk helemaal niets...
  • Walter Bar

    6 jaar geleden
    De ouders zouden beter hun kinderen weer opvoeden, dingen aanleren en vooral opvoeden. De laatste 10 jaar is de intelligentie en beleefdheid in vrije val.
  • Jan Halsberghe

    6 jaar geleden
    Mij lijkt een minimum leeftijd van 80 jaar eerder aangewezen en dan alleen nog Tinder !
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Sommige jongeren moeten eerst eens met het gevaar te maken krijgen. Bekijk het als vuurwerk, de kans dat er iets fout loopt dat is voor sommigen toch zo leuk?
  • JOHAN Goossens

    6 jaar geleden
    er zijn mensen van 50 + die het ook niet kunnen,allemaal sukkels.een vlucht uit de realiteit