Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Technoloog voorspelde de Fake News Crisis, nu waarschuwt hij voor de ‘Informatie Apocalyps’

“Wat gebeurt er als iedereen kan laten lijken alsof wat dan ook is gebeurd, of het nu echt is of niet?” Dat vraagt technoloog Aviv Ovadya zich hardop af. De onderzoeker schetst in een gesprek met BuzzFeed News een grimmig beeld van de toekomst, met ‘dank’ aan de technologische vooruitgang. Een toekomst waarin de lijnen tussen feit en fictie op ongeëvenaarde wijze zullen vervagen.

27 reacties

  • Ben De Staercke

    6 jaar geleden
    Moei u mss met uw land Cédric Nuyts. Werk genoeg daar in België. Op de VS neerkijken als uiting van wat eigenlijk jaloezie is. Vlaamser kan niet
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Correctie, Johan: het ‘fake news’ fenomeen is niet uitgevonden door de msm, maar door Trump en zijn entourage. Toeval dat pas sinds de verkiezing van Trump de term "fake news" ons om de oren vliegt telkens dat nieuws niet pro-Trump is?
  • Pieter De Koninck

    6 jaar geleden
    Ik geloof enkel nog wat ik met mijn eigen ogen zie, en dan nog...
  • Jaak Meyers

    6 jaar geleden
    Ik krijg zin om mijn internet abonnement op te zeggen. Ik schaf me wel de laatste nieuwe encyclopedie aan. En als ze me willen spreken, ik heb een vaste telefoonlijn. En zonder die domme spelletjes zal ik ook wel overleven.
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Nieuws wordt gemaakt, enkele dagen geleden zou er een sneeuwstorm op ons afkomen. Het warel enkele vlokjes en 3mm sneeuw dat er viel. Zelfs een minister riep op om niet te gaan werken, hoe idioot moet je daar voor zijn. 15 minuten heeft men gezeverd op het tv nieuws, met in elke provincie een reporter, dat er geen problemen waren en dat het verkeer nooit zo vlot verliep dan toen. Wat is dan de meerwaarde van dat nieuws? Het IS gewoon geen nieuws. Straks maken ze nieuws dat er geen nieuws is.