Een nachtelijk beeld op de snelwegparking in Groot-Bijgaarden, waar vluchtelingen tussen de vrachtwagens lopen. Ze zoeken er die naar Engeland gaan en proberen zich dan tussen de lading te verstoppen.
Volledig scherm
Een nachtelijk beeld op de snelwegparking in Groot-Bijgaarden, waar vluchtelingen tussen de vrachtwagens lopen. Ze zoeken er die naar Engeland gaan en proberen zich dan tussen de lading te verstoppen. © De Freine

Privébewaking op snelwegparkings van start

De privébewaking op snelwegparkings in ons land is deze avond rond 18 uur van start gegaan. Dat is bevestigd door minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA). De betrokken bewakingsfirma is aangeduid na een aanbestedingsprocedure en gaat, "zolang dat nodig is", elke nacht vijf parkings bewaken in het land. De federale politie bepaalt op basis van een risicoanalyse welke dat zijn.

21 reacties

  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    Gaan ze ook controleren op truckers die op de rijweg geparkeerd staan om te slapen? ze zijn daar dan toch. Dat is een groter gevaar dan enkele migranten die naar Engeland willen.
  • francois de smedt

    6 jaar geleden
    hoe ver gaat dat allemaal zeg > maar je mag ze niet terugsturen > oh nee nee nee > dan springen der nutteloze politiekers in de nek van francken.
  • dirk claeys

    6 jaar geleden
    Zeer goede zaak! Vandaag de parking, morgen de autostrade, dan De gemeenten, de politiekantoren, maar geen grenzen! Hopelijk duizenden vacatures erbij via VDAB, toch mooie zaak!
  • gustaaf van bever

    6 jaar geleden
    Is volgens mijn bescheiden mening geen taak voor bewakingsdiensten. Als er geweld gebruikt word zijn ze vogel voor de kat. Niks om zich effectief te verdedigen en, met hoeveel bewakers zijn ze per parking? Riskante job !
  • leen hanssens

    6 jaar geleden
    Men zou dit beter niet bekend maken.