Eens écht op avontuur gaan? Hier doen ze het zonder die verslavende smartphone

© mvn

Even geen smartphone en je eigen talenten ten volle ontwikkelen? Dan ben je zéér welkom bij ‘Track2Nature’, de gloednieuwe club voor elf- tot zeventienjarigen van Nathalie Biernaux en Dimitri Petit. “We willen de jongeren waarden bijbrengen en hen leren geloven in zichzelf.”

Danny Lingier

Nathalie Biernaux, bekent van delicatessenzaak ’t Faliekaasje, gaat met haar man Dimitri Petit een nieuw uitdaging aan. Met ‘Track2Nature’ dagen ze jongeren uit om mee op avontuur te trekken, zonder technische hulpmiddeltjes. “Ik miste het contact met jongeren”, vertelt Nathalie. “Met Track2Nature willen we jongeren motiveren om het beste uit henzelf te halen. Tijdens wandel- en trektochten proberen we hun grenzen te verleggen.”

Het koppel organiseert elk jaar twee trektochten: één voor jongeren van elf tot dertien jaar en één voor jongeren van veertien tot zeventien jaar.

“Kaartlezen, omgaan met coördinaten en kompas, survivaltechnieken aanleren, samenwerken en codes kraken: noem maar op. We leren jongeren de basistechnieken volgens het ‘back-to-basics-principe’. Zo willen we hen zonder smartphone met elkaar in contact brengen.”

Stapdagen

Niet alleen dat onderling contact is belangrijk. Track2Nature moet de jongeren ook leren hun verantwoordelijkheid op te nemen, talenten te ontwikkelen en respect te hebben voor mens, dier en natuur. “Daarom organiseren we ook enkele afzonderlijke stapdagen in de omgeving van Zedelgem, Brugge, Oostkamp en Jabbeke”, besluit Nathalie. “De eerste namiddaguitstap vindt plaats op zondag 4 maart. Die wandeling van zes kilometer door natuurgebied Doeveren in het Merkenveldbos staat voor iedereen open.”

INFO

www.Track2Nature.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen