Hier rijdt iedereen op de stoep om omleiding te vermijden, zelfs de lijkwagen

© dvp

Opvallend tafereel bij de werken in de Godveerdegemstraat dezer dagen. Heel wat bestuurders negeren de omleidingsbordjes en rijden dan maar de stoep op om de hekkens te vermijden. “Zelfs een lijkwagen”, zo klinkt het bij de buurtbewoners.

dvp

Nicole Goor heeft vanuit haar woonkamer een goed zicht op de werken aan de Godveerdegemstraat. En wat ze de laatste dagen ziet, druist in tegen alle verkeersregels. “Motors, auto’s, bromfietsen... iedereen schiet zich op het voetpad in plaats van de omleiding te volgen. Ik heb zelfs een lijkwagen op het voetpad zien rijden”, geeft ze blijk van haar ongenoegen.

De politie heeft weet van de overtredingen en laat weten dat de wijkagent er extra zal op toezien. “De signalisatie is wel correct aangebracht”, klinkt het bij commissaris Gunther Van Steenberge. “Toen bleek dat veel bestuurders het voetpad gebruikten hebben we voorgesteld om de straat af te sluiten met betonblokken, maar dat was voor de aannemer die af- en aanrijdt met materiaal niet haalbaar.”

Het wegdek in de Godveerdegemstraat wordt in twee fasen vernieuwd. Naargelang de weersomstandigheden zullen de werken een achttal weken duren. Er is een omleiding voorzien langs de Kastanjelaan en de Bevegemstraat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen