Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Voka na dagvaarding regering: "Nieuwe escalatie van vechtfederalisme"

Werkgeversorganisatie Voka Vlaams-Brabant heeft begrip voor de juridische stappen die een tiental Vlaams-Brabantse gemeenten en de provincie ondernemen tegen federaal minister van Mobiliteit François Bellot om eindelijk een vliegwet te creëren. Maar tegelijkertijd benadrukt ze dat een oplossing alleen mogelijk is door samen te werken.

5 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Laten we Zaventem regionaliseren, er een uitsluitend Vlaamse luchthaven van maken. De geluidshinder moeten we er natuurlijk bij nemen. De meest gedupeerden zouden een of andere compensatie kunnen krijgen. Maar binnen 20 jaar worden de vliegtuigmotoren elektrisch aangedreven en wordt de geluidshinder gehalveerd. Maar de economische meerwaarde voor onze regio zal blijven bestaan, zelfs toenemen.
  • Lodewijk Placklé

    6 jaar geleden
    Dat de politiek mensen aan werk wil helpen is een fabel. Op de luchthaven hebben duizenden werk maar dat willen politiekers af schaffen
  • Jean-Pierre Vercruysse

    6 jaar geleden
    Als je naast de spoorweg gaat women moet je niet verwonderd zijn dat er treinen langsrijden! Als je bij een luchthaven gaat wonen, wees niet verwonderd dat er vliegtuigen zijn! De luchthaven is van nationaal belang, geeft veel werkgelegenheid. Verder heb ik geen zin om naar Amsterdam of elders te gaan om een vlucht te nemen. Ik woon ter ter hoogte van mechelen, oostwaarts. Bij ons komen er ook vliegtuiten over, wel iets hoger, maar ik vind dat zelfs leuk!
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Bellot bedriegt de Vlaamse regeringspartijen. Bellot had een offerte uitgeschreven voor een objectief rapport over de geluidshinder, maar ergens in zijn offerte had hij een zinnetje verstopt dat studiebureaus die de geluidsoverlast al eens onderzocht hadden, niet mogen meedoen. Gevolg: geen reactie op de offerte. Bedoeling van Bellot: luchtvaartmaatschappijen wegjagen van Brussel naar Luik of Charleroi. Dus werkplaatsen verplaatsen van Brussel naar Wallonië.
  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    6 jaar geleden
    Als Vlamingen ooit hun billijke belangen behartigd willen zien is er blijkbaar geen alternatief voor "vechtfederalisme". Gedenk de oude Vlaamse spreuk ; "Wie niet vecht voor zijn deel krijgt in de regel niet veel"