Deze vrouwen tonen trots hun littekens na borstkanker op de catwalk

Een bijzonder moment op de catwalk in New York: het Amerikaanse lingerielabel AnaOno stuurde modellen de catwalk op die borstkanker hebben overwonnen. De dames toonden trots hun littekens en creaties die speciaal zijn ontworpen voor overlevers van de vreselijke ziekte.

vwh

Voor het tweede jaar op rij heeft het lingerielabel uit Pennsylvania, opgericht door Dana Donofree die zelf een dubbele borstamputatie onderging, de krachten gebundeld met de Amerikaanse liefdadigheidsinstelling #Cancerland. Het resultaat? Een een sterke modeshow. Ex-kankerpatiëntes met verschillende culturele achtergronden, vormen en maten liepen halfnaakt over de catwalk in speciaal voor hen ontworpen stuks.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik ben de eerste stukken beginnen ontwerpen vanuit mijn eigen behoefte en verlangen naar mooie, sexy lingerie tijdens een herstelperiode die allesbehalve was, legt Donofree uit op haar website. “Ik heb er mijn missie van gemaakt om specifiek te ontwerpen voor mensen die een borstreconstructie, -operatie of -amputatie hebben gehad of die leven met andere aandoeningen die pijn of ongemak veroorzaken. Omdat ik geloof dat comfort geen compromis moet zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De modellen toonden zelfzeker hun chirurgische littekens en op hun blote buik was de hashtag #Cancerland voorzien in gouden letters. “We geloven dat Cancerland met deze show wereldwijd een duidelijke boodschap zal uitsturen. Die luidt dat vrouwen die borstkanker overwonnen zich niet tevreden moeten stellen met minder”, aldus de organisatie. Alle opbrengsten van de show gingen naar #Cancerland, dat borstkankerpatiënten een mediaplatform wil geven om hun verhalen te delen. Bekijk hieronder het volledige defilé.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer