OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA).
Volledig scherm
OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA). © BELGA

"Wanhopige dakloze is ordinaire inbreker", zegt OCMW-voorzitter over 70-jarige die naar cel wilde

De 70-jarige Bulgaarse dakloze die gisteren door de Antwerpse strafrechter tot 24 maanden cel werd veroordeeld voor twee inbraken die hij - naar eigen zeggen - pleegde om in de gevangenis te belanden, klopt langs geen kanten. Volgens OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) is de man "een ordinaire inbreker die al jaren meer vertrouwd is met de binnenkant van onder andere Belgische cellen, dan met de straten daarbuiten".

27 reacties

  • Lieve Vandamme

    6 jaar geleden
    Is de eerste keer niet dat dit gebeurt, en zal gebeuren.....Belgische gevangenissen zijn voor veel mensen een vijfsterrenhotel, gratis vol pension, verzorging, lekker warm tijdens de winter.....
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Zou Monika de Coninck nog goed slapen Tommeke die ineens 50 miljoen EURO tekort kwam bij de jaarrekening OCMW.Dat is pas geen geweten hebben stelen van geld,geld dat voor de armen moest dienen SPA de samucocial van Antwerpen ze zijn geen haar beter dan die van Brussel Tom.En Tom dat is bijlange niet het enige schandaal.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Het is mij een raadsel hoe mijnheer Duchateau nog de slaap kan vatten . Wat die allemaal uitsteekt begint aan het ongelooflijke te grenzen . Men zal vergeten zijn deze man een geweten te bezorgen.Trouwens Dave Broes st.... niets zeggen over de verdwenen 3.2 milj.€ van de verkoop Tunnelplaats in de nva pocket st .....
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Dwangarbeid verplichten. Anders geen eten. Dat kan hij gaan zoeken in de vuilnisbakken en -zakken zoals verdwaalde katten en honden. Hij mag niet naar Bulgarije gestuurd worden omdat ze daar geen 3 sterrengevangenissen hebben. Zover is het gekomen.
  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    Duchateau is blijkbaar ineens rechter geworden en zo democratisch dat hij de privacy meent te moeten schenden van een individueel persoon; eigenlijk is hij een soort god geworden naast de grote leider in het Fornuis die sukkels gebruikt om platvloers stemmen te winnen. Wansmakelijke attitude van een politiek parvenu.